Emma Răducanu, campioana la US Open, este sărbătorită în China pe baza originii sale chineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Emma Răducanu este sărbătorită în China nu doar pentru victoria de la US Open, ci şi pentru originea sa chineză. Sportiva s-a născut în Canada, dintr-un tată român şi o mamă chineză şi s-a mutat la Londra când avea 2 ani.

Mulţi chinezi o laudă pe tânăra de 18 ani şi o consideră o „fată Dongbei”, referindu-se astfel la zona de unde este mama acesteia.

„Ea vorbeşte exact ca o fată Dong Bei. Este uimitor” a transmis un utilizator pe site-ul chinez Weibo.

„Emma Răducanu a vorbit deschis şi cu mândrie despre originea sa mixtă, spunând că vizitează China în mod regulat şi că unul din idolii ei este Li Na” a mai transmis un utilizator, conform BBC.

Sunt şi utilizatori care au ales să nu o laude pe campioană şi să o considere doar o britanică care nu ar trebui omagiată de poporul chinez.

În interviuri, Emma Răducanu a adus un omagiu mamei sale şi familiei ei.

„Sunt foarte puternici, de parcă nimic nu i-ar putea doborî. Aş putea spune că mă înspir foarte mult de la mama mea. Ea a muncit foarte mult”, a spus sportiva, adăugând că de la mama ei a învăţat ce este disciplina şi respectul pentru cei din jur.

Adolescenta, care vizitează casa părintească a mamei sale din Shenyang în timpul sărbătorilor, a mai spus că nu iubeşte nimic mai mult decât să vizioneze emisiuni de televiziune taiwaneze.

Sâmbătă, Răducanu a învins-o în două seturi pe canadianca Leylah Fernandez şi a devenit prima britanică din ultimii 44 de ani care câştigă o finală de Grand Slam.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite