Olăroiu a obţinut o victorie uriaşă: culisele unui scandal în care s-a vorbit despre expulzarea românului din Emirate. Poziţia oficială a arabilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bine cotat antrenor din zona Golfului Persic, cu un salariu anual de cinci milioane de euro, a devenit ţinta unor atacuri virulente în ultimele zile.  Vineri însă, a primit o vestă excelentă.

Cosmin Olăroiu a fost eroul principal al unui „transfer“ spectaculos în vară: a părăsit Al-Ain, echipa cu care cucerise două titulri consecutive în Emirate, pentru a semna cu rivala Al-Ahli Dubai. Mutarea s-a produs după ce românul a primit un contract fabulos, care l-a făcut al 8-lea cel mai bine plătit antrenor din lume la nivel de cluburi!

Răniţi în orgoliu şi cu imaginea şifonată în ochii suporterilor, cei de la Al-Ain au trecut la contraatac. Folosindu-se de un contract nevalidat şi neştampilat, ei l-au acuzat pe Olăroiu că şi-ar fi reziliat unilateral înţelegerea. O primă comisie din Emirate, condusă de un fost oficial al lui Al-Ain, a venit cu o decizie dură împotriva românului: amendă de 500.000 de euro.

Olăroiu a făcut recurs, iar vineri a primit verdictul din partea Federaţiei de Fotbal din Emirate. Potrivit stiridesport.ro, amenda românului a fost anulată, Oli câştigând disputa contractuală cu fosta sa echipă.

Această victorie obţinută de fostul tehnician al Stelei a venit la capătul unei săptămâni în care el a fost victima unei campanii de presă. Pe scurt, ziarul „Ettihad“, apropiat clubului Al-Ain, a publicat o serie de articole în care a scris despre iminenta arestare şi expluzare a românului din Emirate.

„Vrea să provoace un război la noi în ţară“

Potrivit celor de la stiridesport.ro, scandalul a pornit în momentul în care Olăroiu a făcut o glumă. „Trebuie să le dau celor de la Al-Ain despăgubiri de 500.000 de euro? OK. Poate că aşa îşi vor schimba şi ei echipamentul după doi ani“, a spus, ironic, Oli. 

Când a devenit serios, el a spus că va face recurs la amenda primită: „Dacă vor război, cei de la Al-Ain vor avea război“.

Ziariştii de la „Ettihad“ au preluat aceste declaraţii şi au pornit o campanie virulentă împotriva lui Oli. „Vrea să provoace război în ţara noastră paşnică. I-a jignit pe cei de la Al-Ain cu remarca despre echipamentul lor“, au scris cei de la „Ettihad“. Ulterior, ei au susţinut că Olăroiu va fi arestat şi expulzat din Emirate pentru afirmaţiile sale!

„Minciuni! Suntem 100% alături de Cosmin“

Cum scandalul a luat amploare, cei de la Al-Ahli, actualul club al lui Olăroiu, au reacţionat printr-un comunicat de presă.

„În ultimele zile, am văzut o serie de atacuri virulente împotriva antrenorului nostru în presa locală. Aceste atacuri au pornit după o glumă făcută de Cosmin despre fostul său club. Am vorbit cu Cosmin şi i-am explicat că astfel de glume nu sunt acceptate în Emirate.

Clubul Al-Ahli a semnat un contract cu Cosmin Olăroiu în luna iulie şi avem încredere deplină în el. Suntem alături de el 100%. Experienţa, carisma şi personalitatea lui Cosmin se văd în rezultatele echipei: am câştigat Supercupa Emiratelor în luna august, am ajuns deja în semifinalele Cupei Ligii şi suntem pe primul loc în campionat, cu şase victorii în şase etape.

Comisia de Disciplină va lua o hotărâre în privinţa declaraţiei date de Cosmin, dar decizia nu va depăşi limitele normalului şi va fi o decizie strict sportivă. În rest, tot ce s-a scris despre urmărirea penală, arestarea şi expulzarea lui Cosmin din Emirate nu reprezintă altceva decât nişte minciuni“, se arată în comunicatul semnat de Abdullah Al-Naboodah, preşedintele clubului Al-Ahli.

CLICK AICI PENTRU A AFLA CUM S-A ÎMPĂCAT OLĂROIU CU MARADONA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite