Elisabeta Lipă: ”Medaliaţii olimpici din 2008 nu îşi mai primesc banii! Sumele s-au prescris...”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, deţinătoare împreună a nouă medalii de aur la JO, nu vor mai merge şi la Rio
Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, deţinătoare împreună a nouă medalii de aur la JO, nu vor mai merge şi la Rio

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat că a fost înştiinţată de către Ministerul Finanţelor Publice, că sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 s-au prescris şi nu mai pot fi acordate după patru ani.

"Am făcut o adresă către Ministerul Finanţelor aşa cum ne-a cerut premierul Victor Ponta pentru a suplimenta bugetul şi pentru a plăti sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Beijiing, dar am primit un răspuns prin care eram înştiinţaţi că aceste sume nu mai pot fi acordate după patru ani. S-au prescris. Mai mult de atât nu putem face. E vorba de 1.350.000 de lei, după ce în 2010 am făcut efortul de a plăti 400.000 de lei. Premierul a declarat că va face tot posibilul pentru a achita aceste datorii către sportivi, dar suplimentarea bugetului trebuia făcută de către Ministerul de Finanţe. El a fost binie intenţionat, a fost de bună credinţă, dar am ajuns în această situaţie. Noi am făcut tot ce e omenesc posibil, şi e păcat că s-a ajuns aici", a declarat Lipă.

La mijlocul lunii iulie, atleta Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul olimpic de la Beijing, şi antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat prin intermediul Pro Sport o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îl roagă pe acesta să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani. Diţă, medaliată cu aur la Beijing, a primit doar 7.000 de euro din cei 35.000 de euro pe care trebuia să-i încaseze de la clubul "alb-roşu".

Răspunzând acestei solicitări, premierul Victor Ponta a promis, în cadrul unei întâlniri cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educaţiei şi cu reprezentanţi ai federaţiilor sportive, că Guvernul va plăti premiile restante sportivilor dinamovişti medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Beijng, din 2008. Şeful Guvernului a cerut atunci o solicitare scrisă în acest sens: "Vă ajut să plătiţi această datorie, de fapt e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de râsul lumii să avem datorii la primele campionilor din 2008. Vă ajut, dar vă rog să-mi faceţi o hârtie pe care să mi-o transmiteţi!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite