El e omul care a îngropat Italia: un anonim de 69 de ani a „reuşit“ să lase acasă o echipă care a luat patru Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gian Piero Ventura
Gian Piero Ventura

Când spui Italia, te gândeşti la Lippi, Capello sau Ancelotti. Iar dacă cei trei sunt „ocupaţi“ cu alte echipe, mai există un Zaccheroni, Conte sau Allegri. Federaţia de la Roma a făcut însă o alegere extrem de proastă, iar acum a plătit preţul.

Italia a ratat pentru doar a treia oară calificarea la Cupa Mondială. După ce a lipsit de la ediţiile din 1930 şi 1958, Squadra azzurra nu va fi nici în Rusia, în 2018.

„Arhitectul“ acestei necalificări e Gian Piero Ventura (69 de ani), un antrenor cu un CV extrem de modest şi fără niciun trofeu în palmares în peste 40 de ani de antrenorat! Ventura şi-a început cariera ca asistent, între 1976-1979, la echipa de tineret a celor de la Sampdoria, iar prima experienţă ca principal a avut-o în 1981-1982 la Ruentes Rapallo, o echipă pe care nici măcar google nu o cunoaşte!

Apoi, Ventura s-a perindat pe la echipe din ligile inferioare, precum Entella, Spezia, Centese, Pistoiese şi încă vreo 12 cluburi. Pe banca Italiei a „aterizat“ după cinci ani, între 2011 şi 2016, petrecuţi la Torino.

Nu e clar ce l-a recomandat pentru postul de selecţioner, în condiţiile în care are un CV şi mai modest ca jucător, fiind un fost fotbalist de Serie C şi Serie D!

Cert e că prin „capodopera“ sa de a lăsa Italia în afara Mondialului, Ventura şi-a încheiat, luni seara, cariera de selecţioner.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite