El e jucătorul care a lăsat mască lumea fotbalului cu două gesturi de mare campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul italian Daniele de Rossi a arătat că mai presus de fotbal e omenia. El a impresionat cu două gesturi de mare campion.

După meciul de baraj pierdut de Italia în faţa Suediei, Daniele de Rossi a urcat în autobuzul scandinavilor, i-a felicitat şi le-a cerut scuze pentru că imnul nordicilor a fost fluierat de către fanii Squadrei Azzurra. 

Peste o săptămână, căpitanul Romei s-a urcat în maşina sa după antrenamentul Romei şi a plecat la Florenţa. Avea în buzunar medalia de campion mondial, pe care a câştigat-o în 2006 cu Italia. A mers la înmormântarea lui Pietro Lombardi, omul care se ocupa de echipamentul jucătorilor de la echipa naţională. Curăţa atât de bine ghetele fotbaliştilor că fusese poreclit „Periuţa de dinţi“.

De Rossi şi-a luat adio de la Lombardi, care a murit la vârsta de 92 de ani, şi a lăsat în sicriu medalia de campion mondial, ca un ultim gest de recunoştinţă. 

Daniele de Rossi, campion mondial cu Italia în 2006, este, la fel ca Francesco Totti, un simbol al Romei. Are 34 de ani şi a jucat de copil şi până acum pentru gruparea giallo-rosa. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite