"El Clasico", în presa din întreaga lume: "The Special One, 2, 3, 4, 5!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi si Xavi savurand victoria, in timp ce CR7 este dezamagit sursa: OLE
Messi si Xavi savurand victoria, in timp ce CR7 este dezamagit sursa: OLE

Presa din întreaga lume a făcut risipă de elogii la adresa jocului fantastic al Barcelonei lui Guardiola, dar nu a uitat să-l înţepe pe Mourinho, antrenorul lui Real Madrid.

Două din cele mai bune versiuni ale lui Real Madrid şi Barcelonei s-au întâlnit într-un "Clasico" cu un final pe cât de spectaculos, pe atât de surprinzător, dat fiind că, teoretic, aseară trebuia să fie cel mai echilibrat derby din ultimii ani, ţinând cont de traiectoria anterioară meciului a celor două formaţii.

Citeşte şi:
VIDEO Barcelona "multiorgasmică", Real Madrid "impotentă"

Messi, "bestia nera" pentru Real şi Casillas

Mourinho şi Guardiola, două metode antagonice de succes

Victoria cu 5-0 a catalanilor nu putea trece neobservată de presa internaţională, care a pus accentul mai ales pe latura jocului fantastic prestat de Barça, fără a uita însă să răsucească şi cuţitul în rană, luându-l peste picior pe Mourinho.

Presa italiană este cea care încă îi duce dorul tehnicianului portughez al lui Real, astfel încât multe din titlurile principalelor ziare sau site-uri web erau "brodate" în jurului numelui lui Mourinho. La Gazzetta dello Sport a deschis ediţia digitală cu titlul "Barça divină, Mourinho umilit", tendinţă urmată şi de Tuttosport: "Mou umilit. Real KO 5-0". Corriere dello Sport a fost ceva mai îngăduitor cu antrenorul lusitan: "Barcelona, lecţie pentru Mourinho"

Ole: "O palmă peste fund"

În Argentina, regele jocurilor de cuvinte şi al titlurilor ingenioase, cotidianul sportiv Ole, a deschis ediţia de internet a ziarului cu un titlu plin de originalitate şi inventivitate: "Una manita en el culé" (O palmă peste fund), aluzie la cele cinci degete ale mâinii/palmei, simbol al celor cinci goluri şi la porecla fanilor Barcelonei, "culé". Cotidianul Clarin a fost mai puţin contondent, dar la fel de categoric: "Dans pentru istorie al Barcelonei în faţa Realului".

Află ce site de presă a dat cel mai inspirat titlu, la concurenţă cu cel din Ole

Francezii de la "L'Equipe" au definit rezultatul final şi întreg meciul de aseară cu un singur cuvânt, expresivul: "Fantastic!", ilustrând astfel victoria cu 5-0 a Barcelonei.

Brazilienii de la "O Globo", punct de referinţă al presei sportive din Ţara Cafelei nu a deschis ediţia cu "El Clasico", dar i-a oferit totuşi un loc important pe site-ul său. "Barcelona îi administrează un 5-0 lui Real Madrid"

Citeşte pe adevarul.es ce au scris ziarele britanice, germane şi americane despre "El Clasico"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite