VIDEO Neymar, star în „El Clasico“: Barcelona - Real 2-1. Golul serii l-a reuşit însă Alexis Sanchez, lob fabulos de la 20 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reuşita lui Alexis Sanchez. FOTO: MARCA
Reuşita lui Alexis Sanchez. FOTO: MARCA

La primul "El Clasico" din cariera sa, Neymar a avut o prestaţie excelentă, încununată cu un gol şi o pasă de gol. Alexis Sanchez a făcut 2-0 pentru Barcelona, cu o reuşită de senzaţie, în timp ce Realul a trebuit să se consoleze cu un gol de onoare, în prelungiri. „Albii“ au solicitat două penalty-uri, neacordate însă de centralul Undiano Mallenco.

Barcelona? Singura dilemă dinaintea partidei, cuplul de fundaşi centrali, a fost rezolvată de "Tata" Martino, care a mers pe mâna duo-ului Pique-Mascherano. 

Puyol, abia refăcut după şapte luni de absenţă, a fost lăsat pe bancă, iar Bartra a fost considerat prea necopt pentru "El Clasico" şi lăsat în tribună. 

Realul? Două modificări importante în formula de start, două inovaţii, ambele neinspirate. Ca să-i facă loc lui Bale în primul "11", Ronaldo a fost mutat atacant central, Di Maria fiind folosit în banda stângă, mai ales că, oricum, Benzema are un start de sezon slab. 

A doua improvizaţie a lui Ancelotti s-a dovedit o găselniţă, fundaşul Ramos mutat mijlocaş defensiv (asta deşi în vară Real a plătit 32 de milioane de euro pe Illarramendi, jucător care evoluează chiar pe acest post). 

Barcelona a început mai bine, iar Neymar le-a închis gura celor care nu credeau că brazilianul se va adapta rapid la echipa "blaugrana". La primul "El Clasico" a şi marcat, din pasa lui Iniesta (17), după ce a trimis printre picioarele lui Varane. Realul lui Ancelotti e departe de cel al lui Mourinho. Cel puţin la nivel de viteză de reacţie. Pare mai mult o echipă italienească.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI 

Starurile consacrate? Messi, destul de şters, dar autorul unei ocazii mari, Ronaldo inexistent, pe postul pe care nu e obişnuit să joace. Singurul moment în care s-a văzut, în prima repriză, a venit după ce-a trecut în banda stângă şi a centrat în faţa porţii, de unde Valdes a scos miraculos reluarea lui Khedira (iar centralul Mallenco a decis să nu dicteze penalty, când balonul l-a lovit în mână pe Adriano). 

În partea secundă, Ancelotti îşi corectează erorile, îl scoate pe Ramos şi-l trimite la mijlocul terenului pe Illarramendi. Apoi şi pe Bale, înlocuit cu Benzema, ocazie cu care Ronaldo îşi reia postul în banda stângă, iar Di Maria e mutat pe dreapta. 

Pe locul său obişnuit, extrema portugheză începe să-şi arate colţii, la fel ca şi Realul. Ronaldo trimite un şut puternic, parat de Valdes, apoi Benzema ţinteşte transversala. Ronaldo cade după un duel cu Mascherano, Realul solicită al doilea penalty, dar centralul nu fluieră nimic.

"Albii" sunt pe posturile lor obişnuite, încep să pună presiune la poarta "blaugrana", dar '"Tata" Martino are destui aşi în mânecă. 

Unul e Alexis, care intră şi marcheză un gol fabulos, lob peste Lopez (78). "Galacticii" au şi ei o consolare, un gol în prelungiri reuşit de Jese Rodrigez (90), jucător din academia proprie, şi el marcator la debutul în El Clasico.

Victoria este a Barcelonei, 2-1, care se distanţează la şase puncte de Real Madrid şi patru de Atletico (care are un meci mai puţin disputat).

Citeşte aici LIVETEXTUL partidei Barcelona - Real Madrid 2-1

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite