Ekeng a murit: e al doilea fotbalist la moartea căruia a asistat doctorul Bătineanu. Medicul e desfiinţat de Dinu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Bătineanu
Liviu Bătineanu

Patrick Ekeng a murit. La 12 ani după ce a fost învinovăţit de decesul portarului Cristi Neamţu (Universitatea Craiova), Liviu Bătineanu revine în centrul atenţiei din cauza unui alt eveniment tragic.

Există mai multe elemente comune între cazul morţii lui Patrick Ekeng şi alte nenorociri de acest gen care s-au întâmplat în fotbalul românesc în ultimii ani.

*Ştefan Vrăbioru, legitimat la Astra, s-a stins la acelaşi spital Floreasca în care a fost pronunţată şi moartea lui Patrick Ekeng. Ambii fotbalişti au căzut pe teren în minutul 70. Vrăbioru în partida Rapid - Astra, Ekeng în cea dintre Dinamo şi Viitorul.

*Prezent în studioul Digi Sport, fostul atacant dinamovist, Claudiu Niculescu, a venit cu o precizare: „La doctorul Liviu Bătineanu e al doilea fotbalist la moartea căruia a asistat. În 2002, pe când era la Craiova, a murit şi Cristi Neamţu“.

Cornel Dinu îl desfiinţează

Jurnalistul Costin Ştucan a notat, într-un articol de pe prosport.ro, mai multe acuze grave aduse doctorului Liviu Bătineanu în cazul decesului lui Patrick Ekeng.

„Nu s-a făcut defibrilaţie, nu s-a făcut masaj cardiac. În cap cu doctorul Bătineanu, el n-a făcut nici un masaj. Nu-l întorci, îl laşi pe loc. Nu-l ridici de pe teren. Eram acolo, am văzut toată scena. N-ai voie să-l întorci! Parcă făcuse ruptură de muşchi, îl puneau pe targă. Era inima. Nu ai văzut că e inima? Trebuia să-ţi dai seama. Băiatul ăsta a murit cu zile!“, e declaraţia dată de administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu.

În cadrul aceluiaşi articol, mai apar două acuze la adresa doctorului Liviu Bătineanu.

*Lovit în cap cu piciorul de Şuleap, Neamţu a stat 6 zile în comă. Abia după un an, mama sa a aflat că doctorul Liviu Bătineanu, pe atunci la Craiova, nu se afla la teren în ziua antrenamentului. Fiul ei nu a primit îngrijiri corespunzătoare în momentul în care avea nevoie urgentă de ele. La cinci ani după moartea fiului ei, Ioana Cioboată declara: „Câţiva dintre colegii lui m-au sunat după mai multe luni şi mi-au spus că nu mai puteau să ascundă ceea ce ştiau. Atunci am aflat că Cristi nu a fost transportat corespunzător din punct de vedere medical, fiecare l-a luat cum a putut, de mâini, de picioare, capul rămânându-I în aer, deşi trebuia protejat. În afara de asta, în autocar a fost pus pe scaun şi, de aceasta dată, extremitatea superioară a corpului a rămas neocrotită“.

*În 2007, un doctor specialist în cardiologie de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă l-a acuzat pe doctorul Liviu Bătineanu, venit la Dinamo de la Universitatea, că sare peste controalele obligatorii care trebuie făcute în cabinetul său şi-i trece pe fotbalişti prin alte încăperi pentru a trece testele.

„O să aveţi un nou caz Hâldan!“, le-a strigat cardiologul premonitoriu. Bătineanu l-a ameninţat cu o plângere la Ministerul Sănătăţii.

După 9 ani, avem o noapte de priveghi la capul lui Ekeng, fotbalist la Dinamo.

Citeşte mai mult pe aceeaşi temă:

Scene de groază la Dinamo - Viitorul! Patrick Ekeng a murit. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze

Patrick Ekeng a murit. Soţia plecase în Franţa vineri şi îl aştepta acasă după finala Cupei

Patrick Ekeng a murit. Întrebările care au nevoie de un răspuns după această tragedie

Patrick Ekeng a murit: un coleg a anunţat soţia camerunezului despre tragedie. Curg lacrimi pe stadionul Dinamo

Ekeng a murit! Mesaj sfâşietor al unuia dintre jucătorii care au încercat să-l readucă la viaţă chiar pe terenul de joc

Patrick Ekeng a murit. Cum a relatat presa internaţională tragica ştire

Ekeng a murit: e al doilea fotbalist la moartea căruia a asistat doctorul Bătineanu. Medicul e desfiinţat de Dinu

Patrick Ekeng a murit: Steaua e alături de Dinamo într-un moment teribil. Cum a reacţionat marea rivală a „câinilor“

Patrick Ekeng a murit: camerunezul ne-a lăsat o „bijuterie“ de gol, dar şi un ultim status emoţionant pe WhatsApp

Ekeng a murit: e al treilea fotbalist căruia îi stă inima din octombrie până acum. Alte tragedii de-a lungul anilor

Patrick Ekeng a murit: în Anglia, într-un caz similar, Fabrice Muamba a fost salvat. Cum a „simţit“ moartea

Patrick Ekeng a murit: fotbalul se opreşte în România. Finala Cupei nu se mai joacă marţi. Anunţ oficial făcut de FRF

Patrick Ekeng a murit. Observatorul meciului Dinamo-Viitorul: Medicul delegat ne-a confirmat că ambulanţele sunt dotate corespunzător

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite