Egal şi calificare! SCM Craiova este în finala Cupei EHF la handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de handbal feminin SCM Craiova s-a calificat în finala Cupei EHF, după ce a trecut în dublă manşă de turcoaicele de la Kastamonu.

Oltencele se impuseseră în meciul tur cu 23-22 şi au pornit returul cu un gol avantaj, dar şi cu atuul a 4000 de oameni, care au luat cu asalt Sala Sporturilor din Bănie.

Echipa din Craiova a terminat la egalitate, scor 18-18 (9-10) şi va juca finala competiţiei. 

Finala Cupei EHF se va juca tot în sistem tur retur. În ultimul act SCM se va duela cu formaţia norvegiană Vipers Kristiansand, care a trecut în semifinale de danezele de la Viborg HK (31-34 în tur şi 29-23 în returul disputat tot sâmbătă).

Principalele marcatoare ale echipei antrenate de Bogdan Burcea au fost Ţicu 6 goluri, Florianu 4. Pentru Kastamonu a jucat şi portarul Anca Robescu.

Zalăul s-a oprit în sferturi

România a avut patru echipe la startul actualei ediţii a Cupei EHF. CSM Roman şi Dunăea Brăila s-au oprit în rundele preliminare, iar Craiova şi Zalăul au depăşit faza grupelor. În sferturi, oltencele au surprins cu o victorie mare în deplasarea de la Lada Togliatti, 26-23, după ce pierduseră acasă cu 25-23. Zalăul s-a oprit în sferturi, echipa lui Gheorghe Tadici fiind învinsă chiar de Kastamonu Belediyesi, adversara Craiovei din semifinale.

Avem trei trofee şi o finală
Cupa EHF s-a înfiinţat în 1981 şi până în 1993 s-a numit Cupa IHF. Patru echipe româneşti au jucat finala acestei competiţii, pe care au câştigat-o de trei ori. Chimistul Râmnicu Vâlcea s-a impus în  1984 şi 1989, Rapidul a câştigat ediţia din 1993, iar Zalăul a pierdut finala din 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite