Eduard Novak, tăios: Cum şi-a explicat absenţa de la aeroport la revenirea lotului de canotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak

În cel mai pur stil românesc, reuşim să avem câte un scandal şi când se întâmplă lucruri bune. Episodul la care asistăm acum, cu ocazia revenirii lotului naţional de la cantoaj de la Campionatele Europene, demonstrează, încă o dată, acest lucru.

România a făcut furori, la Munchen, cu cinci medalii de aur şi trei de bronz. Acesta a fost cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Doar că, la revenirea lotului naţional în ţară, deşi primirea a avut loc la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, niciun oficial al Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) n-a fost prezent la eveniment. Drept urmare, canotorii români au fost aşteptaţi de conducerea federaţiei, rude, prieteni şi cunoscuţi. De aici, a ieşit un scandal mediatic despre care Adevărul a scris aici.

Arătat cu degetul pentru că nu s-a prezentat la aeroport, ministrul Sportului, Eduard Novak, a avut o reacţie tăioasă pe Facebook în care a explicat de ce a lipsit de la evenimentul organizat, luni, la prânz.

Ce a scris Eduard Novak?

Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar şi antrenorii, federaţia şi pe toţi cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanţele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice şi private, şi în timpul competiţiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoţie, mândrie şi interes. 

Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale. 

Am tot respectul pentru canotaj, este unul dintre sporturile cu cea mai constantă şi îndelungată tradiţie în performanţă. Aprecierea corectă a rezultatelor deja obţinute, dar şi a potenţialulul pe care acest sport îl are, au făcut ca Ministerul Sportului să crească în acest an bugetul alocat Federaţiei Române de Canotaj cu peste 50%. Toate solicitările către minister au fost aprobate, am manifestat deschidere şi susţinere, tocmai pentru că respectăm valoarea şi competenţa. 

Rezultatele de la Munchen sunt istorice, cu adevărat. Este regretabil că aceste momente de glorie, la care sportivii au dreptul şi de care ar trebui să se bucure din plin, sunt deturnate pe un fond care nu are nimic de-a face cu performanţa sau cu realitatea, cu esenţa sportului sau a succesului. Şi este regretabil şi că revenirea junioarelor de la gimnastică nu are parte de aceeaşi atenţie. 

Vă asigur că nu există bucurie mai mare pentru mine decât reuşita unui sportiv şi că am un respect nesfârşit pentru sacrificiul şi munca din spatele acestor reuşite. Canotorii români sunt nişte eroi. Le doresc să nu se lase umbriţi de acest fals conflict şi le mulţumesc pentru bucuria pe care ne-au adus-o tuturor!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite