Eduard Novak, în faţa unui scandal uriaş: Ministrul Sporturilor va fi audiat în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Nobak
Eduard Nobak

Cel mai titrat sportiv paralimpic din istoria României, cu patru medalii cucerite la JO 2008, JO 2012 şi JO 2020, e acuzat că, în mod şocant, i-a făcut o mare nedreptate unui alt ciclist paralimpic.

Eduard Novak a realizat o premieră istorică la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, devenind primul ministru aflat în funcţie care a cucerit şi o medalie. La 45 de ani, Novak a luat argintul în proba de urmărire C4 - pe pistă. Vorbim despre proba sa preferată în care a câştigat aurul, la JO 2012, la Londra.

Din păcate, aceste performanţe remarcabile vor fi „pătate“, dacă se va dovedi că acuzele apărute la adresa lui Novak sunt întemeiate. Potrivit Digi Sport, care a citat Mediafax, actualul ministru al Sporturilor e chemat în Parlament, fiind în centrul atenţiei din cauza unui scandal şocant. Senatorul Bogdan Matei susţine că un alt sportiv paralimpic, Theodor Matican, n-a fost lăsat să meargă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, deşi ar fi avut acest drept.

Bogdan Matei, fost ministru al Sporturilor la rândul său, l-a chemat pe Novak în Parlament pentru ca actualul şef al sportului românesc să dea socoteală, în acest caz. Mai mult, tatăl lui Theodor Matican, Sorin, susţine că fiul său n-a fost acceptat în delegaţia României, deoarece ar fi avut nevoie de un însoţitor. Asta pentru că ciclistul paralimpic nu poate să se îmbrace sau să se încalţe singur.

Ce a spus Bogdan Matei?

*Sportivului nostru, Theo Matican, i s-a făcut o mare nedreptate. Se calificase şi avea dreptul să participe la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

*Comitetul Naţional Paralimpic a motivat că nu ţine cont de legislaţia românească privind persoanele cu dizabilităţi. Legislaţia română este clară, iar Theo se încadra la gradul de handicap care îi permitea să aibă însoţitor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite