Eduard Novak: „Emma Răducanu ar fi ajuns la aceleaşi rezultate dacă s-ar fi născut în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Rădcanu, alături de tatăl ei, Ion. FOTO: Profimedia
Emma Rădcanu, alături de tatăl ei, Ion. FOTO: Profimedia

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru perfomanţa obţinută la US Open şi a declarat că el crede că tenismena ar fi obţinut aceleaşi perfomanţe dacă s-ar fi născut în România.

"Noi ne bucurăm că tatăl ei este român, dar Emma Răducanu a crescut altundeva. Normal că Emma Răducanu ar fi ajuns la aceleaşi rezultate dacă s-ar fi născut în România, a ajuns şi Halep, au ajuns şi alţii. Nu cred că în cazul Emma Răducanu a contat, la 18 ani, foarte mult partea financiară. Trebuie să recunoaştem că în proporţie de 70% e vorba de talent uriaş. La 18 ani cred că a jucat cu o asemenea lejeritate şi naturaleţe încât nu a fost o presiune asupra ei şi probabil de asta şi câştigat. Cu cât înaintezi în vârstă aceste presiuni te apasă mai mult. Îmi doresc în continuare ca ea să joace cu aceeaşi lejeritate şi să obţină acelaşi tip de rezultate", a spus Eduard Novak, potrivit Ziare.com.

Tânăra de doar 18 ani, născută dintr-un tată român, Ion, şi mamă chinezoaică, Renee, noua senzaţie din lumea tenisului, a câştigat US Open într-o manieră istorică, fără set pierdut. 

Succesul ei a făcut înconjurul lumii. Emma e exemplul perfect de sportivă multinaţională: tatăl ei e român, mama ei e chinezoacă, s-a născut în Canada, la Toronto, iar la vârsta de doi ani s-a mutat cu familia ei în Marea Britanie, la Bromley. De unde şi-a început povestea senzaţională în lumea sportului, care acum a oferit un prim capitol cu adevărat glorios: trofeul de la US Open, cucerit după un parcurs aproape perfect!

Într-un interviu pentru site-ul oficial WTA, tenismena a vorbit despre cum i-a influenţat părinţii ei cariera.

„Au fost foarte exigenţi cu mine, în copilărie. Şi nu doar în privinţa tenisului, ci legat de toate aspectele vieţii. Şi cred că exigenţa lor mi-a dat această mentalitate de învingător. M-a împins spre succes. De pildă, când mergeam în China, în vizită la rudele din partea mamei, vedeam ce puternici sunt, din punct de vedere mental. De parcă nimic nu i-ar fi doborât. Aş spune că mama a fost o sursă importantă de inspiraţie pentru mine. Pentru că a muncit din greu în viaţă. Părinţii m-au învăţat să fiu exigentă cu mine şi să-mi stabilesc nişte standarde înalte. Ceea ce e un lucru bun, dar, uneori, poate fi şi dăunător, pentru că ai aşteptări mari de la tine şi vrei ca totul să fie perfect. Uneori, nu se poate însă. De aceea, cred că, pentru a echilibra lucrurile, uneori, trebuie să fiu mai puţin aspră cu mine”, a declarat Emma Răducanu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite