Cazul româncei Edit Miklos naşte polemici aprinse. Octavian Morariu, şeful COSR, cere sancţionarea aspră a sportivei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miklos a luat locul 7 în proba de schi alpin, la Soci FOTO Mediafax / AFP
Miklos a luat locul 7 în proba de schi alpin, la Soci FOTO Mediafax / AFP

Edit Miklos, schioarea româncă ce a reprezentat Ungaria la Jocurile Olimpice de la Soci, deşi s-a format şi pregătit în România, l-a supărat pe preşedintele COSR, Octavian Morariu, care vrea ca sportiva să fie pedepsită.

Edit Miklos a concurat la Jocurile Olimpice de la Soci pentru Ungaria (a terminat finala probei de schi alpin pe locul 7), deşi s-a născut în România şi s-a pregătit cu lotul olimpic tricolor până în 2011. Sportiva a decis să concreze pentru Ungaria, fiind nemulţumită că Federaţia Română de Schi Biatlon şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român n-au sprijinit-o suficient în drumul spre Soci.

Atitudinea lui Edit Miklos l-a contrariat pe preşedintele COSR, Octavian Morariu, care doreşte ca sportiva să fie obligată să achite banii investiţi în pregătirea ei. Şeful olimpismului românesc susţine că aceeaşi metodă ar trebui aplicată pentru toţi sportivii care trădează România. "Sunt contrariat de faptul că sportivi în care statul român a investit şi care au ajuns la un anumit nivel de performanţă, nu numai că preferă să concureze pentru alte ţări, dar şi uită de unde au plecat. În loc să aprecieze că nişte oameni poate prea înţelegători nu s-au opus drumului lor în viaţă, respectându-le dorinţa, ei acuză şi se lamentează. Mai mult, au lipsa de fair-play de a arăta cu degetul acelaşi stat care i-a ajutat în pregătire, e adevarat, poate nu întotdeauna la modul perfect.

Gasesc mult mai normal ca, în loc să ne lamentăm că aceşti sportivi pleacă, să le cerem să ramburseze cheltuielile făcute de statul român pentru pregătirea lor. Până la urmă este şi o chestiune de moralitate, iar când aud că unii şi altii râd de noi că sportivii formaţi în România concurează pentru ei, îmi vine mie să râd de ei fiindcă nu sunt în stare să-şi formeze propriii sportivi", a spus Octavian Morariu pentru ziare.com.

Edit Miklos a decis să concreze pentru Ungaria în 2011, deşi la Jocurile Olimpice din 2010, la Vancouver, sportiva a reprezentat România.

CITIŢI ŞI:

JO de la Soci: Două schioare au terminat cursa la egalitate de timp, pe locul 1! Ambele au primit "aurul". Românca Edit Mikloş a luat locul 7 pentru Ungaria

De ce am pierdut o sportivă de locul 7 la Soci: „Vorbeşte puţin mai prost româneşte şi puţin mai bine ungureşte“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite