Echipa de polo pe apă a României s-a calificat la Campionatul European 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de polo pe apă a Românie a reuşit să se califice, sâmbătă seară, în cadrul Campionatului European 2014, după ce a obţinut o victorie în faţa selecţionatei Marii Britanii, informează Agerpres.

România s-a impus astfel în manşa a doua a barajului pentru turneul final din Ungaria cu scorul de 18-8 (3-5, 3-1, 5-1, 7-1) în faţa echipei din Marea Britanie.

Chiar dacă nu a reuşit să puncteze suficient în prima parte a meciului, echipa antrenată de Dejan Stanojevic a reuşit să revină în partea a doua a competiţiei, stabilind un scor tot mai bun faţă de selecţionata Marii Britanii.

Marcatorii golurilor pentru România au fost: Tiberiu Negrean (3 goluri), Nicolae Diaconu (2), Daniel Teohari (2), Mihnea Chioveanu (2), Alexandru Ghiban (2), Andrei Creţu, Alexandru Matei (2), Dimitri Goanţă, Ramiro Georgescu (2) şi Alex Popoviciu.

De asemenea, cei care au înscris în poarta România au fost Ciaran James (3), Glen Robinson (2), Tom Curwen (2) şi Jake Vincent.

Echipele calificate la Campionatul European de la Budapesta , care se va desfăşura în perioada 14-27 iulie sunt aşadar Ungaria (din oficiu, ca organizatoare), Serbia, Muntenegru, Italia, Germania, Grecia, Spania, Franţa, Georgia, Romania şi Croaţia.

Ultima echipă care va face parte din campionat se va decide duminică între selecţionatele Olandei şi Rusiei, iar tragerea la sorţi privind grupele turneului final va avea loc la 9 martie.


Citeşte şi:

Englezii, „sufocaţi“ de un „tsunami“ românesc: victorie la scor în drum spre Campionatul European de polo

Naţionala României de polo şi-a asigurat prezenţa la turneul final în proporţie de 99% după un prim meci formidabil la Bucureşti.

Parcurs ruşinos pentru România la Campionatul Mondial de polo: tricolorii încheie competiţia cu o nouă înfrângere şi se întorc acasă cu coada între picioare

Naţionala de polo a României a fost ridiculizată de Serbia în ultimul meci de la Campionatul Mondial de la Barcelona. Tricolorii lui Vlad Hagiu au pierdut clar disputa cu vecinii de la sud-vest, scor 5-13, spunând adio turneului final.

România va avea un debut de foc la Campionatul Mondial de polo. Componenţa grupelor şi programul tricolorilor la Barcelona

Naţionala României va juca pe 22 iulie la turneul final de la Barcelona, urmând să întâlnească în primul meci din grupă Italia, campioană mondială en-titre şi vicecampioană olimpică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite