Echipa olimpică a României, primită la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis: „Vreau să ştiţi că aveţi în mine cel mai mare susţinător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Cătălina Ponor (foto: presidency.ro)
Klaus Iohannis şi Cătălina Ponor (foto: presidency.ro)

În această seară, echipa olimpică a României a fost primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Momentul principal al evenimentului este constituit de înmânarea steagului, de către preşedintele României, portdrapelului desemnat Cătălina Ponor.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a primit la Cotroceni echipa olimpică a României. „Vreau să ştiţi că aveţi în mine cel mai mare susţinător, vreau să nu simţiţi nici un fel de presiune, ci să mergeţi la Rio cu inima deschisă. Să vă concentraţi să daţi ce este mai bun în dumneavoastră.

Vreau să ştiţi că întreaga ţară vă este alături şi vă susţine. Sunteţi cei mai buni, iar eu vă încurajez să arătaţi asta. Este simplu: fiţi voi înşivă, trăiţi-vă visul la Rio şi nu uitaţi niciun moment că milioane de români vă susţin de acasă!“, le-a transmis şeful statului. 

Însă, preşedintele ţării a atras atenţia că sportul românesc e în declin, lucru care se vede în descreşterea numărului de medalii obţinute la olimpiade. „Sigur că în ultimele trei decenii numărul de medalii la olimpiade a scăzut. Aici trebuie să ţinem cont de multe cauze, iar societatea românească are nevoie de o nouă viziune asupra sportului. Nu există societate puternică şi prosperă fără sport de performanţă“, a mai spus Iohannis. 


Echipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) cuprinde în prezent 98 de sportivi şi 7 rezerve. România va participa la 15 discipline sportive, iar cele mai numeroase loturi sunt cele de la atletism (24) şi canotaj (18). 

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, a fost prezent de asemenea miercuri seara la prezentarea ţinutei oficiale pe care membrii delegaţiei României o vor purta la Jocurile Olimpice. “Cred că sunt cele mai frumoase costume de prezentare, care sper să aducă noroc echipei României. Această echipă are capacitatea de a reveni în ţară cu medaliile pe care ni le dorim. Eu nu sunt pesimist şi aştept între 6 şi 8 medalii, poate avem şi surpriză de a aduna chiar 9”, a spus Petrache, care nu a dorit să comenteze retragerea Simonei Halep: “Eu am spus că acest ţânţar este în drum spre Europa pentru că aici avem vară. În Brazilia nu se teme nimeni de acest ţânţar, acolo este iarnă. Halep este o sportivă mare, de care România avea nevoie, dar nu pot comenta hotărârile ei”.  Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a afirmat că cele şase medalii asumate de federaţii sunt puţine. "Trebuie să fim optimişti, să credem în sportivii noştri, în scrificiile lor, iar din ce şi-au asumat federaţiile, sunt în jur de şase medalii. E puţin, dar sperăm ca la viitoarele ediţii să aliniem la start mai mulţi sportivi. Ţinutele sportivilor sunt foarte frumoase, dar responsabilitatea mai mare este a sportivilor pentru că trebuie să reprezinte România cu succes. Eu cred în şansa sportivilor noştri, dar ţine de felul în care se acomodează acolo, pentru că temperaturile sunt altfel decât sunt la noi", a precizat Lipă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite