Acuze devastatoare la adresa liderilor Generaţiei de Aur: „Hagi şi Popescu au trântit meciuri la echipa naţională. Am văzut totul cu ochii mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popescu - Hagi
Popescu - Hagi

La câteva zile după ce echipa finanţată de Hagi, Viitorul Constanţa, s-a salvat de la retrogradare, după două victorii dubioase, cu Steaua şi cu Dinamo, Miron Cozma a făcut o serie de dezvăluiri, care vor declanşa un tsunami în fotbalul românesc.

Imaginea lui Hagi a fost serios şifonată din cauza modului în care Viitorul Constanţa a rămas în Liga I. Fără victorie în primele 11 etape din 2013, trupa finanţată de fostul căpitan al tricolorilor s-a metamorfozat peste noapte, exact când a dat de nişte adversari fără obiectiv:

*Gloria Bistriţa, deja retrogradată

*Steaua, deja campioană

*Dinamo, deja în afara cupelor europene

Puştii lui Hagi s-au impus în toate cele trei jocuri, însă, cu adevărat scandaloase au fost partidele cu Steaua şi cu Dinamo. În Ghencea, Reghecampf a aliniat rezervele, titularii fiind trimişi în vacanţă şi rechemaţi, fix cât să rateze partidele cu Bistriţa şi cu Viitorul!

După acel 5-2 urât mirositor cu Steaua, a urmat o altă „surpriză“ în „Ştefan cel Mare“, acolo unde Bălgrădean a contribuit la două din cele trei goluri cu care dobrogenii au învins, scor 3-2.

Văzând aceste partide, mulţi s-au arătat dezamăgiţi că tocmai Hagi, un etalon în fotbalul românesc, a fost implicat în meciuri suspecte. Acum, Miron Cozma, un apropiat al echipei naţionale în anii ’90, a venit cu o serie de acuze grave pentru a demonstra că Generaţia de Aur a avut destule păcate.

Ce a spus?

„Îmi pare rău că Hagi s-a mânjit. Să bată pe Steaua şi pe Dinamo, în deplasare, e de păcălit  copiii, nu oamenii serioşi. Gică, îţi spun eu, regret că te-ai mânjit. Îmi aduc acum aminte că aşa a făcut şi la Euro în '96. Eram acolo, în Anglia, la Europene. Pot spune răspicat că acolo ai noştri au trântit meciurile cu Spania şi cu Bulgaria. Pe relaţiile lui Popescu şi Hagi cu Stoicikov“, şi-a început Cozma povestea la Radio GSP, preluat de site-ul gsp.ro.

„Am fost invitat de Federaţie şi pe banii mei l-am luat şi pe Gabi Oprea. Am strigat pentru România, i-am văzut că ei au trântit meciurile. Eram acolo, când Kiko (n.r. – fost internaţional spaniol) a urlat la Popescu şi la Hagi că nu mai intră în Spania, dacă nu acceptă blatul. Popescu a urlat ca un turbat la Iordănescu: «Schimbă-l, bre, pe nebunul ăsta!» Se referea la Răducioiu care tocmai marcase în partida cu Spania. Doar doi oameni nu erau blat. Prunea şi Răducioiu. Astea le-am văzut eu, nimeni nu poate spune altceva! Merg la detectorul cu minciuni, dar să vină şi ei!“, a continuat fostul conducător al clubului Jiul Petroşani.

El a pus tunurile şi pe Anghel Iordănescu, selecţionerul României la Mondialele din 1994 şi 1998, dar şi la Euro 1996: „ Eu ştiam că pocăiţii ca el nu mint. Acest mare antrenor, cu ghilimelele de rigoare, e de o moralitate proastă“. 

Ce s-a întâmplat la Euro 1996?

România venea după un Mondial fabulos, cel din 1994, în care ajunsese până în sferturi, învingând Argentina pe drum.

Toată lumea se aştepta ca tricolorii să dea lovitura şi la Euro 1996. Turneul găzduit de Anglia s-a transformat însă într-un fiaso pentru România. 

În grupa B, Hagi şi compania s-au clasat pe ultimul loc, pierzând toate meciurile:

*România – Franţa 0-1

*Bulgaria – România 1-0

*România – Spania 1-2

Victoria ibericilor în partida cu tricolorii, meci la care a făcut referire şi Miron Cozma, a trimis Spania în următoarea fază a competiţiei, alături de Franţa, în timp ce România şi Bulgaria au fost eliminate.

CITEŞTE ŞI:

*Dinamo - Viitorul 2-3: echipa lui Hagi a mai „regizat“ o peliculă de succes, de data asta cu Bălgrădean în rolul principal

*Hagi, declaraţii penibile după blatul cu Steaua: „Dumnezeu ne-a dat acest rezultat. Aceşti copilaşi au muncit să facă bine. Respectaţi-ne“

*„Explozie“ la Steaua după un blat jenant: Reghe şi-a dat, verbal, demisia. Apoi, s-a speriat de reacţia lui Becali şi a revenit în genunchi

*Fanii, revoltaţi de meciul urât mirositor la care au asistat: „Hagi, te iubim, dar blatul nu-l suferim“

*Ceva e putred: un meci din Liga I a fost blocat la toate casele de pariuri din străinătate. Îşi va murdări Hagi numele?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite