Echipa de care fug toţi: După Halep, şi Segărceanu a renunţat la lotul feminin. Pe mâna cui ajung fetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Segărceanu, pe când lucra cu Simona Halep
Florin Segărceanu, pe când lucra cu Simona Halep

România a ratat, în aprilie 2019, calificarea în finala Fed Cup, după o confruntare dramatică, la Rouen, cu Franţa (2-3). Acel eşec a însemnat, practic, destrămarea lotului feminin.

Iar asta pentru că, între timp, Simona Halep a renunţat la echipă, spunând că preferă să se concentreze asupra carierei sale în circuitul WTA, plus o participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să obţină medalii pentru România. 

Dacă decizia Simonei n-a surprins foarte tare, având în vedere calendarul ei competiţional încărcat, în schimb, anunţul făcut, ieri, de căpitanul-nejucător, Florin Segărceanu (59 de ani), a fost complet neprevăzut.  

„Nu mai sunt căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, o să fiu în preajma echipei, dar Fed Cup-ul intră într-o nouă etapă, din punctul meu de vedere şi vine o generaţie tânără. Din acest motiv, am considerat că această generaţie tânără are nevoie de un suflu mai proaspăt. N-am niciun regret, a fost o experienţă frumoasă“, a spus Segărceanu, la Radio Timişoara. Fostul jucător a fost ales căpitan-nejucător al lotului, în noiembrie 2017. La vremea respectivă, Segărceanu l-a înlocuit pe Ilie Năstase, suspendat de ITF, în urma incidentelor de la întâlnirea România - Marea Britanie, de la Mamaia, din luna aprilie.

Dobre

Dobre: „N-am timp“

Fed Cup, competiţia dedicată echipelor naţionale la tenisul feminin, a fost redenumită, între timp, Billie Jean King Cup. Pentru România, urmează confruntarea cu Italia, care va fi găzduită de Cluj-Napoca, pe 16 şi 17 aprilie. Cine câştigă acest duel, rămâne în Grupa Mondială. Cum întâlnirea cu Italia bate la uşă, Federaţia Română de Tenis (FRT) a încercat să găsească rapid un înlocuitor pentru Florin Segărceanu. După cum a anunţat Digi Sport, primul contactat a fost Daniel Dobre (foto, sus), antrenorul sub comanda căruia Simona Halep a câştigat Wimbledon 2019. 

„A fost o discuţie şi cam atât, n-am mers mai departe. N-am vrut să încurc pentru că nu mai sunt în fenomen. Dacă eşti căpitan nejucător la Fed Cup, trebuie să mergi după fete, să le vezi. Eu nu am timpul necesar, pentru că sunt implicat în proiectul meu, la baza Voinicelul, unde am foarte mulţi elevi talentaţi“, a spus Daniel Dobre pentru Digi Sport.

În aceste condiţii, cel mai probabil, FRT o va numi pe Monica Niculescu în postura de căpitan-nejucător. Informaţia a fost confirmată şi de Florin Segărceanu: „Monica Niculescu va fi căpitan-nejucător la întâlnirea cu Italia. Bineînţeles, va fi ajutată cu sfaturi de Simona Halep şi Alina Tecşor“.

Niculescu

Niculescu - foto (33 de ani) e a 8-a jucătoare din România în ierarhia WTA, în care ocupă locul 147. Monica traversează însă o formă catastrofală, având opt înfrângeri consecutive la simplu, ultima la Sankt Petersburg, la data de 13 martie, când a fost învinsă de Ana Konjuh (350 WTA), în calificări, scor 3-6, 4-6. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite