Echipa feminină, dezastru fără precedent la CM de gimnastică! Avem o singură sportivă calificată la JO 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Golgota

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat ruşinos califcarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat pe locul 22, din 24 de competitoare, în calificările de la CM.

Poziţia din clasamentul final este cel mai slab loc ocupat în toată istoria participărilor României la Campionatele Mondiale. La JO de la Tokyo vor ajunge primele 12 clasate, inclusiv SUA, Rusia, China, calificate încă de la CM2018. Mai mult, România nu va fi reprezentată de nicio gimnastă în finalele de la individual compus sau în cele pe aparate. 

Cu toate acestea, pentru că nu s-a putut califica din concursul pe echipe, România a avut dreptul la un loc de calificare individual, acesta fiind obţinut de gimnasta Maria Holbură, singura care a avut o evoluţie decentă la competiţia de la Stuttgart. 

”Gimnasta Maria Holbură a devenit al 49-lea membru al Team Romania pentru competiţia olimpică de la Tokyo, din 2020. Maria Holbură a terminat pe locul 54 concursul de calificare al Mondialelor de la Stuttgart la individual-compus, cu 50.632 puncte (sărituri - 13.300, paralele - 12.233, bârnă -12.733 şi sol -12.366). După eliminarea naţiunilor calificate cu echipa, Maria Holbură a devenit a 13-a calificată la Jocuri dintre cele 20 de sportive care şi-au câştigat biletul pentru Tokyo. Felicitări, Maria!”, a transmis COSR, sâmbătă seară, după încheierea calificărilor.

CM de la Stuttgart continuă în 6-7 octombrie cu calificările masculine (România va evolua luni), urmate de finalele pe echipe (feminină, în 8 octombrie, şi masculină, în 9 octombrie), finalele la individual compus (feminină, în 10 octombrie, şi masculină, în 11 octombrie), precum şi cele pe aparate (în 12-13 octombrie).

Loturile României la CM
 

Feminin: Denisa Golgotă (foto), Ioana Crişan, Maria Holbură, Carmen Ghiciuc, Ana Maria Puiu, Maria Pană
Masculin: Roland Modoianu Zseder, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Marian Drăgulescu, Vlad Cotuna şi Gabriel Ghiuzan.

Programul competiţiei

4 octombrie calificări (f) (subdiviziunile 1-6)
5 octombrie calificări (f) (subdiviziunile 7-12)
6 octombrie calificări (m) (subdiviziunile 1-4)
7 octombrie calificări (m) (subdiviziunile 5-8)
8 octombrie finala pe echipe (f)
9 octombrie finala pe echipe (m)
10 octombrie individual compus (f)
11 octombrie individual compus (m)
12 octombrie finale pe aparate (f+m)
13 octombrie finale pe aparate (f+m)

Campionatul Mondial de gimnastică este transmis de TVR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite