Echipa Europei se distanţează după prima zi de Laver Cup. Ştim programul meciurilor de sâmbătă

Echipa Europei se distanţează după prima zi de Laver Cup. Ştim programul meciurilor de sâmbătă

În acest sfîrşit de săptămână, la Geneva, se desfăsoară a treia ediţie a Laver Cup, competiţie care îi opune pe cei mai buni 6 jucători de tenis din Europa omologilo din echipa Restul Lumii

După cele trei meciuri de simplu şi cel de dublu din prima zi, Europa, echipă antrenată de suedezul Bjorn Borg, conduce egapa Restul Lumii. cu 3-1.
 
La meciurile de simplu, Europa a punctat prin Dominic Thiem, învingător 6-4, 5-7, 13-11, în partida cu Deis Shapovalov, şi prin Stefanos Tsitsipas, care a trecut de Taylor Fritz tot după super tiebreak-ul de departajare, 6-2, 1-6, 10-7. 
 
Între aceste două meciuri, echipa Restul Lumii a reuşit să obţină singurul punct al zilei prin Jack Sock, victorie 6-1, 7-6, în faţa italianului Fabio Fognini.
 
Întâlnirea de dublu a fost câştigată tot de formaţia Europei, dublul Roger Federer/Alexander Zverev trecând în minimum de seturi de Denis Shapovalov/Jack Sock 6-3, 7-5
 
Se va juca pana ce una dintre echipa va ajunge la 13 puncte câştigate. Victoriile aduc un număr diferit de puncte, în funcţie de ziua în care are loc partida - un punct în ziua inaugurală, 2 puncte în ziua a doua şi 3 puncte în ultima zi. Astfel, sunt în joc 24 de puncte, 4 în prima zi, 8 în a doua şi 12 în a treia, iar cine ajunge primul la 13 puncte este învingător. În cazul în care fiecare echipă ajunge la 12 puncte, se va juca un set de departajare,  o întâlnire de dublu, cu tiebreak în cazul în care se ajunge la 6-6, unde orice combinaţie de jucători este eligibilă.
 
Citeşte şi
 
Programul zilei de sâmbătă
Zverev  - Isner
Federer - Kyrgios
Nadal - Raonic
Nadal/tsitsipas - Kyrgios/Sock

Echipa Europei
Antrenor: Bjon Borg (Suedia)
Antrenor secund: Thomas Enqvist (Suedia)

Jucători:
Rafael Nadal (Spania - 2 ATP)
Roger Federer (Elveţia - 3 ATP)
Dominic Thiem (Austria - 5 ATP)
Alexander Zverev (Germania - 6 ATP)
Stefanos Tsitsipas (Grecia - 7 ATP)
Fabio Fognini (Italia - 11 ATP)
Rezervă: Roberto Bautista Agut (Spania - 10 ATP)

Echipa Restul Lumii
Antrenor: John McEnroe (SUA)
Antrenor secund: Patrick McEnroe (SUA)

Jucători:
John Isner (SUA - 20 ATP)
Milos Raonic (Canada - 24 ATP)
Nick Kyrgios (Australia - 27 ATP)
Denis Shapovalov (Canada - 33 ATP)
Taylor Fritz (USA - 30 ATP)
Jack Sock (SUA - 208 ATP)

Rezervă: Jordan Thompson (Australia - 53 ATP) 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: