Ea a făcut posibilă fiesta! I-a pus mingea victoriei în mână lui Neagu în final de România - Ungaria: „Am ezitat să mă uit“

Ea a făcut posibilă fiesta! I-a pus mingea victoriei în mână lui Neagu în final de România - Ungaria: „Am ezitat să mă uit“

Aşa a sărbătorit echipa României victoria în faţa Ungariei şi calificarea în Grupele Principale la Campionatul Mondial de handbal de la Kumamoto. Foto: FR Handbal via Facebook

Laura Pristăviţa, jucătoarea care a obţinut lovitura de la 7 m prin care Cristina Neagu a adus victoria României în faţa Ungariei, 28-27, a declarat că încă nu realizează ce s-a întâmplat în sala din Japonia şi că are nevoie de câteva ore pentru a digera succesul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Selecţionerul Tomas Ryde nu i-a dat credit Laurei Pristăviţa în partidele cu Senegal şi Muntenegru, trimiţând-o pentru mai puţin de cinci minute în teren. Jucătoarea în vârstă de 30 de ani de la Gloria Bistriţa a fost însă decisivă în super-revenirea tricolorelor de vineri.
 
Laura Pristăviţa a evoluat 28 de minute în meciul România - Ungaria, venind de pe bancă ca o soluţie salvatoare pe partea dreaptă a terenului.

A înscris un gol şi cu cinci secunde înainte de finalul partidei a obţinut un 7 m dintr-o lungă serie, care avea, apoi, să decidă soarta calificării în Grupele Principale. În plus, Laura a fost în topul celor mai multe pase decisive trimise, la egalitate cu Perianu (câte şase), cele două fiind urmate de Neagu (5).
 
Pristăviţa a vorbit la finalul partidei, pentru corespondentul Gazetei Sporturilor la Kumamoto.
 
Ce a spus Laura Pristăviţa?
 
* Am încercat să fac tot ce pot pentru echipă şi astăzi mi-a ieşit. Mă bucură cel mai mult victoria noastră. E incredibil de mare pentru ţara noastră. Sincer, nici nu prea reuşesc să mă bucur de victoria asta. E un sentiment atât de profund. O să am nevoie de o oră ca să realizez ce se întâmplă.
 
*La pauză, atmosfera era un pic moale, dar din cauza primei părţi, când am intrat greu în meci. Am ştiut că e ultima şansă pentru noi şi ceva s-a întâmplat, un scurtcircuit în interiorul nostru. S-a simţit tensiunea. A fost un joc psihic pentru noi, Am avut şi noroc în apărare, am luat câteva mingi.

* Am ezitat în prima secundă să mă uit la ultima lovitură, dar nu am putut pierde momentul. Am avut încredere în Cristina!
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: