E Tiger Woods cel mai bogat sportiv din toate timpurile?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi revista Forbes l-a încoronat pe jucătorul de golf american cu titlul de cel mai bogat atlet din toate timpurile, un sportiv din Roma Antică a avut o avere de 15 ori mai mare decât Woods.

În septembrie 2009, revista Forbes i-a atribuit titlul de cel mai bogat sportiv lui Tiger Woods. Jucătorul de golf american a fost proclamat primul atlet a cărui avere a depăşit pragul de 1 miliard de dolari.

Cu toate acestea, un an mai târziu, profesorul Peter Struck, de la Universitatea din Pennsylvania (S.U.A.), a prezentat rezultatele unei investigaţii care l-a privat pe Woods de acest titlu onorific, scrie Contexto.

Avere de 15 miliarde de dolari, în banii de acum


Struck a demonstrat că sportivul cel mai bogat din toate timpurile a fost Gaius Appuleius Diocles, "conducătorul" de care de curse cel mai celebru din Roma Antică. Pe durata întregii sale cariere, Diocles a câştigat 35.863.120 de sesterţi, ceea ce în ziua de azi ar echivala cu 15 miliarde de dolari.
Diocles s-a născut în anul 104 în Lusitania (teritoriu ocupat astăzi de Portugalia şi sudvestul Spaniei) şi în 122, la vârsta de 18 ani, s-a dedicat sporturilor profesioniste.

Citeşte pe adevarul.es pentru cine a concurat Diocles, câte curse a câştigat şi care era secretul său.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite