E praf: ce s-a mai descoperit în regulamentul strâmb şi depăşit al fotbalului românesc. E de râsul curcilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul FCSB – Viitorul a deschis cutia Pandorei: şefii fotbalului românesc au început să citească ce scrie în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), descoperind alte pasaje care sunt expirate.

Cu o Ligă Profesionistă de Fotbal (LPF) în care preşedintele e invizibil şi o Federaţie Română de Fotbal (FRF) preocupată obsesiv de imagine, campionatul românesc are parte exact de finalul pe care îl merită.

Play-off-ul s-a terminat, unii au primit trofeul, tricourile şi medaliile de campioni, în timp ce alţii se pregătesc să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne pentru a fi declaraţi campioni acolo. Între timp, FRF se bucură de această harababură, având impresia că doar duşmanii de la LPF sunt de vină pentru ce se întâmplă. 

În realitate, LPF şi FRF sunt ambele în culpă, în condiţiile în care Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) se aprobă în Comitetul Executiv FRF.

Iar ROAF-ul e praf! Pe lângă faptul că acolo nu scrie că, în caz de egalitate de puncte între două echipe, rezultatele directe din play-off sau play-out vor fi primul criteriu de departajare, acum a fost descoperit şi un alt pasaj expirat care demonstrează nepăsarea şefilor de la FRF şi LPF.

Au uitat că „B-ul“ are doar o serie

Până în sezonul trecut, eşalonul secund era format din două serii. Începând din această stagiune însă, s-a trecut la o singură serie cu 20 de echipe. Între timp, au rămas 16 formaţii, după ce Şoimii Pâncota, Berceni, Unirea Târlungeni şi Râmnicu Vâlcea s-au retras pe rând. Dar nu dispariţia echipelor menţionate e o problemă, ci faptul că în ROAF referirea la barajul de promovare se face în felul următor:

* Articolul 29, alin. 2 lit d)

Jocurile de baraj (faza III). Echipa clasată pe locul 6 în play-out va disputa un joc de baraj tur-retur cu câştigătoarea jocurilor dintre echipele clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii a 2-a.

Jocurile de baraj între echipele clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii a 2-a vor fi organizate de FRF, iar jocurile de baraj între câştigătoare şi ocupanta locului 6 în faza play-out vor fi organizate de LPF.

FRF şi LPF au uitat să actualizeze ROAF vara trecută. Acum, nu mai există posibilitatea ca ocupantele locurilor 2 din „B“ se joace între ele, având în vedere că eşalonul secund a rămas cu o singură serie!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite