E oficial: Sâncrăian a fost găsit dopat şi a rămas fără medalia olimpică de bronz!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat că patru halterofili, între care şi Gabriel Sâncrăian, au încălcat regulile anti-doping la Jocurile Olimpice, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultele lor anulate. România rămâne astfel cu doar 4 medalii cucerite.

Cei patru sportivi la care IWF face referire sunt: Tomasz Zielinski (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artykov (Kîrgîstan, la stimulant pe bază de stricnină), Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia) şi Gabriel Sîncrăian, ambii la testosteron. ”Aceşti sportivi au comis o încălcare a regulilor antidoping la Jocurile Olimpice, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultatele lor anulate”, a anunţat, joi, IWF, citată de News.ro. Halterofilul Gabriel Sîncrăian a câştigat, în 12 august, medalia de bronz la haltere, la categoria 85 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio. Românul a avut atunci un total de 390 de kilograme, la fel ca Denis Ulanov (Kazahstan). Kazahul s-a clasat pe locul 4 deoarece Sîncrăian avea o greutate corporală mai mică decât el, iar acum va obţine medalia de bronz a categoriei.

În 2013, Gabriel Sâncrăian a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani, până în 23 septembrie 2015. Acum, el riscă suspendarea pe viaţă din activitatea sportivă. După ce Sâncrăian a pierdut bronzul olimpic, România rămâne cu patru medalii cucerite la Rio, una de aur, una de argint şi două de bronz. România a obţinut aurul prin echipa feminină de spadă, argint la tenis prin Horia Tecău şi Florin Mergea, bronz la canotaj 8+1 şi la lupte (Albert Saritov).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite