E oficial: S-a cerut excluderea Rusiei din toate competiţiile sportive, inclusiv de la Campionatul Mondial din 2018!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 9 decembrie, avocatul canadian Richard McLaren a dat publicităţii un nou raport, conform căruia peste 1000 de sportivi ruşi au beneficiat de un program de dopaj "sponsorizat de stat" timp de patru ani, începând din 2011. În noul raport sunt menţionaţi şi 4 medaliaţi de la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, şi 5 de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Asociaţia Agenţiilor Naţionale Antidoping (NADO) vrea ca Rusia să fie exclusă din toate competiţiile, inclusiv de la Cupa Mondială de fotbal care va fi găzduită chiar de ruşi în 2018. NADO propune ca o astfel de sancţiune să fie valabilă până când Rusia va demonstra că a adoptat şi implementat un sistem antidoping credibil. Reuniţi la Dublin, lideri ai 19 agenţii naţionale din NADO au discutat despre consecinţele raportului McLaren cu privire la dopajul sistematic din Rusia. "Având în vedere al doilea raport McLaren, responsabilii au cerut excluderea organizaţiilor sportive ruse din toate competiţiile internaţionale", se arată într-un comunicat al NADO, citat de News.ro. Preşedintele Agenţiei Antidoping Americane (USADA), Travis Tygart, a precizat că excluderea trebuie să fie valabilă şi pentru Cupa Mondială care va avea loc în Rusia. "Continuăm să îi audiem pe sportivi... Există motive de îngrijorare cu privire la sportivii ruşi", a afirmat Tygart.

Preşedinţii de agenţii antidoping care au fost prezenţi la reuniunea de la Dublin - între care se numără cei din SUA, Japonia, Franţa şi Germania - consideră că sportivilor ruşi ar trebui să li se permită participarea la competiţiile internaţionale dacă au fost supuşi controalelor antidoping şi rezultatele testelor sunt satisfăcătoare, însă sportivii în cauză nu trebuie să concureze sub culorile Rusiei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite