E avion? E pasăre? E Dwight Howard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
E avion? E pasăre? E Dwight Howard
E avion? E pasăre? E Dwight Howard

Poreclit Superman, pivotul echipei Orlando Magic şi-a purtat echipa spre prima finală NBA după 14 ani. Ultima apariţie a fost în 1995.Mult aşteptatul duel din Finala NBA dintre Kobe Bryant şi LeBron James a fost amânat de performanţa extraordinară reuşită de Howard şi „magicienii” săi.

Noaptea de sâmbătă spre duminică a adus o veste proastă pentru marile companii americane care susţin liga profesionistă nord-americană de baschet NBA, cât şi pentru televiziunea care urmează să transmită finala.

Duelul de vis aşteptat de toată lumea în ultimul act al play-off-ului, cel dintre LeBron James şi Kobe Bryant, mult anticipat în reclamele de peste Ocean va trebui să mai aştepte.

Jucătorii care au cucerit titlul de MVP, cel mai valoros jucător al ligii, în ultimii doi ani, prevesteau o finală cu un marketing appeal fabulos.

Dar cel care s-a opus a fost Dwight „Superman” Howard, care, în faţa propriilor suporteri, în meciul şase, a reuşit un joc cu adevărat supraomenesc, încheind cu 40 de puncte şi 14 recuperări. Howard a reuşit să treacă până şi peste „kriptonita”, aruncările libere, transformând 12 din cele 16 încercări.

Distrugătorii de mituri

La jumătatea sezonului, puţini erau cei care le dădeau vreo şansă celor de la Orlando Magic pentru a reuşi ceva în play-off. Orlando a încheiat sezonul regulat pe locul 3 în Conferinţa de Est şi trecea în şase meciuri de Philadelphia 76-ers în primul tur. A urmat apoi duelul cu Boston Celtics, campionii en-titre, care erau în căutarea unei noi prezenţe în finală. Nu a fost să fie în acest an.

Dwight Howard a avut o reacţie nervoasă după meciul cinci, declarând că nu primeşte destul mingea la interior. Van Gundy a schimbat tactica şi Orlando a câştigat seria în şapte meciuri. Apoi, în finala Conferinţei de Est l-au trimis acasă pe regele LeBron James şi pe cavalerii săi, deşi aceştia aveau, ca şi Boston, avantajul terenului propriu.

Acum, Orlando se pregătesc să-l împiedice pe Phil Jackson, antrenorul celor de la Los Angeles Lakers, să câştige cel de-al zecelea titlu de campion din carieră, cu care l-ar depăşi pe legendarul Red Auerbach. În Finala NBA aşteaptă, încă de vineri noapte, Kobe Bryant şi Los Angeles Lakers.

Lakers, mai tari ca anul trecut

Echipa din California s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finală, după victoria în deplasare, scor 119-92, cu Denver Nuggets din meciul şase al Finalei Conferinţei de Vest. Este a 30-a prezenţă a celor de la Lakers în finala NBA, record în liga profesionistă nord-americană, pe care au câştigat-o de 15 ori.

Echipa pregătită de Phil Jackson este însă mult mai puternică acum faţă de anul trecut, când a pierdut în şase meciuri finala cu Boston Celtics. Doi jucători care le-au lipsit enorm anul trecut celor de la Lakers în play-off , din cauza accidentărilor, au revenit şi au avut evoluţii excelente.

Este vorba despre centrul Andrew Bynum şi despre Trevor Ariza, o extremă care a jucat în trecut pentru Orlando şi care anul acesta a devenit titular incontestabil la Lakers. 

Programul finalei:

Joi, 4 iunie, ora 4.00:
LA Lakers – Orlando Magic

Duminică, 7 iunie, ora 3.00
LA Lakers – Orlando Magic

Marţi, 9 iunie, ora 4.00
Orlando Magic – LA Lakers

Joi, 11 iunie, ora 04.00
Orlando Magic – LA Lakers

Duminică, 14 iunie*
Orlando Magic – LA Lakers

Marţi, 16 iunie*
LA Lakers – Orlando Magic

Joi, 18 iunie*
LA Lakers – Orlando Magic

*dacă va fi necesar, Finala NBA se dispută după sistemul cel mai bun din şapte meciuri.

Toate partidele vor fi transmise în direct de Boom Sport One.

Recorduri & statistici

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite