Duşan Uhrin jr: „Rămân, dar nu în orice condiţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duşan Uhrin jr, tehnicianul bănăţenilor, este decis să nu lase echipa la greu, dar cere să i se păstreze actualul lot de jucători. Finanţatorul Marian Iancu vrea să rămână doar reprezentantul acţionariatului majoritar, iar Gheorghe Chivorchian să-i preia funcţia executivă.

Decizia TAS de a respinge apelul clubului Poli Timişoara în privinţa retrogradării în Liga a II-a, produce schimbări majore la echipa de pe Bega. Preşedintele Marian Iancu a anunţat deja că vor pleca cei mai importanţi jucători, caz în care Poli va rămâne, cel mai probabil, şi fără antrenorul ceh Duşan Uhrin jr. Vestea dinspre Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu i-a luat prin surprindere pe oficialii bănăţenilor. Timişorenii susţin că nici nu se aşteptau la un răspuns favorabil din partea celor de la TAS, aşa că şi-au luat deja măsurile care se impun.

În primul rând, clubul de pe Bega se va despărţi de fotbaliştii exponenţiali, pentru a-şi acoperi datoriile. Transferurile acestora va duce automat însă spre îndepărtarea de la echipă a antrenorului ceh. „Situaţia este foarte rea şi complicată. Cât de cât ştiam care va fi decizia TAS,  însă speram ca lucrurile să iasă bine pentru noi. Nu ştiu ce voi face în viitor. Voi lua o hotărâre după o discuţie lămuritoare cu Marian Iancu. Aş vrea să rămân, dar numai în anumite condiţii. Nu îmi convine să-mi plece toţi jucătorii", a spus, în exclusivitate, Duşan Uhrin jr pentru „Adevărul".

Iancu: „Nu fac compromisuri"

Răspunsul celor de TAS l-a făcut şi pe preşedintele CA, Marian Iancu, să se gândească la retragerea de la echipă. „Este posibil să o luăm de la capăt. Dar, pentru acest lucru, trebuie ca în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie să vină altcineva. Asta pentru că este nevoie de un alt tip de subordonare faţă de Federaţia Română de Fotbal. Este nevoie de concesii, de compromis, iar eu nu sunt omul potrivit pentru asemenea lucruri", a transmis bossul lui Poli. Acesta vrea ca funcţia sa să fie preluată de Gheorghe Chivorchian, iar el să rămână doar reprezentantul acţionariatului majoritar în AGA.

Bistriţa şi Bihorul, tot în „B"

Timişoara n-a fost singura echipă informată oficial ieri de TAS că nu va evolua în Liga I în sezonul următor. Aceeaşi decizie au primit-o şi Gloria Bistriţa şi FC Bihor. Gruparea condusă de Jean Pădureanu a retrogradat din cauza datoriilor, iar fosta divizionară secundă, care a promovat la finalul sezonului trecut, n-a fost lăsată să evolueze pe prima scenă tot din cauza datoriilor.

Şase jucători au plecat deja de la Poli

Pedro Taborda               Naval (Portugalia, liga a doua)
Ianis Zicu                     ŢSKA Sofia (Bulgaria, prima ligă)
Lukas Magera                  încă n-are echipă
Marian Cisovsky       Viktoria Plzen (Cehia, prima ligă)
Dan Alexa                                 Rapid
Ovidiu Burcă                            Rapid
* Poli n-a încasat niciun ban deoarece jucătorii au plecat liberi de contract

„Vindem ca să supravieţuim"

Poli Timişoara se vede obligată să-şi remanieze lotul pentru a scăpa de datorii, dar şi pentru a supravieţui. Şefii clubului au conştientizat că n-are rost să mai conteze pe unii dintre cei mai importanţi jucători în condiţiile în care echipa va evolua în Liga a II-a în sezonul următor.„Pantilimon, Goga, Bourceanu, Sepsi şi Tameş vor fi vânduţi sau vor deveni coproprietate. Din sumele încasate vom achita, în primul rând, datoria la buget pe anul 2011, în jurul sumei de 800.000 de euro.

De asemenea, vom plăti şi alte obligaţii care au izvorât din activitatea curentă a clubului pe anul 2011", a anunţat patronul Marian Iancu, printr-un comunicat. Un alt nume important, Sorin Ghionea va fi şi el lăsat să plece, deşi tocmai semnase prelungirea contractului. Noul său angajament era valabil doar dacă Timişoara ar fi rămas pe prima scenă. „I-am promis că va rămâne la noi doar în cazul activării în Liga I. Ne vom ţine promisiunea faţă de el şi îi mulţumim că a fost alături de noi", a mai spus Iancu.

Există însă şi alţi jucători care ar dori să părăsească Banatul. Conducerea nu pare însă dispusă să mai lase pe nimeni să plece întrucât Poli şi-a propus să revină la anul în primul eşalon. Vizavi de acest aspect, situaţia străinilor este clară. Ei vor rămâne toţi la Timişoara, oficialii având deja acceptul lor în acest sens.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite