După dubla operaţie la genunchi, Federer şi-a reluat antrenamentele. Când vrea să participe la primul turneu oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câltigătorul celor mai multe turnee de Grad Slam, 20, Roger Federer a reluat antrenamentul fizic şi ar putea reveni pe terenul de joc peste 15 zile, informează cotidianul L'Equipe.

În primul semestru al anului 2020, elveţianul s-a operat de două ori la genunchi şi nu va juca niciun meci oficial până la finalul sezonului Conform antrenorului Severin Luthi, care a vorbit cu jurnaliştii în timpul unei conferinţe de presă în Biel, Elveţia, Federer a reluat deja pregătirea fizică, urmând ca peste aproximativ două săptămâni să înceapă antrenamentele pe terenul de tenis. 

"Roger este bine. Este chiar foarte bine, iar lucrul acesta nu este deloc surprinzător, dacă ţinem cont că el vede întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor. Deocamdată, antrenamentele sunt doar fizice, alături de preparatorul Pierre Paganini. Următorul pas va fi, la mijlocul lunii August, să reînceapă să joace"

Luthi a vorbit şi despre planurile elveţianului privind participarea la turnee oficiale."Rămânem fideli planului inţial. Va reveni pentru Australian Open 2021, dacă competiţia va avea loc. Cu toate acestea, luăm în considerare să joace un turneu şi înainte de Melbourne", a mai spus tehnicianul. 

Roger Federer va împlini 39 de ani pe 8 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite