După demisia lui Alberto Zaccheroni, japonezii i-au găsit rapid înlocuitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După parcursul foarte slab de la Cupa Mondială, tehnicianul Japoniei, Alberto Zaccheroni a demisionat, iar locul său pe banca tehnică va fi luat de mexicanul Javier Aguiree.

Japonezii s-au reorientat rapid după ce selecţionerul Alberto Zaccheroni a demisionat de la cârma selecţionatei nipone. Potrivit presei japoneze, mexicanul Javier Aguirre, fostul antrenor al Mexicului şi al lui Espanyol Barcelona, îl va înlocui pe Zaccheroni.

Federaţia japoneză de fotbal i-a oferit lui Aguirre (55 ani) un contract pe 4 ani şi un salariu anual de 1,5 milioane euro, scrie publicaţia japoneză Nikkan Sports. Aguirre este cunoscut în lumea fotbalului drept un antrenor cu o experienţă bogată atât ca antrenor de naţională, cât şi ca antrenor al echipelor de club. El a antrenat în două rânduri Mexicul, în 2002 şi 2010, echipă pe care a calificat-o în optimile de finală. De asemenea, mexicanul a antrenat mai multe echipe din Spania, printre care Osasuna, Real Zaragoza sau Atletico Madrid.

Japonia a evoluat foarte slab la Cupa Mondială, terminând pe ultimul loc în în grupa C, cu un singur punct adunat din trei meciuri. Asiaticii au făcut un egal cu Grecia şi au fost învinşi de Coasta de Fildeş şi de Columbia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite