După 21 de ani, dispare turneul unde şi-a lansat cariera Simona Halep. Mesajul jucătoarei noastre după acest incident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre turneele foarte dragi Simonai Halep va dispărea din circuitul WTA, din cauza lipsei de susţinere financiară.

Este vorba despre New Haven - Connecticut, care era programat între 19-25 august, în săptămâna premergătoare US Open.

În lipsa unui sponsor principal, Tennis Foundation of Connecticut a vândut turneul Organizaţiei de management sportiv, APG, care se ocupă de organizarea evenimentelor în Asia şi care a decis să mute turneul la Zhengzhou, China, tot în perioada 9-15 septembrie, imediat după US Open, astfel că în săptămâna respectivă, în China se vor disputa două turnee.

New Haven a găzduit turneul timp de 21 de ani, proba de simplu a ediţiei 2013 fiind câştigată – după 6-2, 6-2 în finala cu Petra Kvitova (9) – de Simona Halep (23 WTA) care cucerea astfel primul titlu de categoria Premier, precedentele 3 din lunile iunie şi iulie ale aceluiaşi an fiind de categoria International. De asemenea, ea câştiga la New Haven primul titlu pe hard, după Nürnberg şi Budapesta, pe zgură, care îl încadraseră pe cel de la Rosmalen, disputat pe iarbă, după cum precizeză tenisite.info.

În 2016, proba de dublu era câştigată de perechea Monica Niculescu / Sania Mirza.

Simona şi-a exprimat deja – pe Twitter – regretul pentru dispariţia turneului şi îi mulţumeşte celei ce a fost directoare a evenimentului:

image

Simona Halep

Sorry to read this news. Won my first Premier title in New Haven!

Thanks to @AnneWorcester and the tournament for a great 21 years

image
image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite