După 10 ore de competiţie nocturnă, sufletele neadormite au cucerit castelul Bran la Red Bull Vampire Trails

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elitele din mountain biking au pedalat, de la apus până la răsărit, pe cărările legendare ale strigoilor, în cadrul unei provocări.

Într-un decor unic, dominat de istorie, legendă şi suspans, cavalerii neînfricaţi pe două roţi s-au înfruntat în acest weekend la Bran, străjiţi de umbra bătrânului castel, în cadrul primei ediţii a cursei de MTB XCO de anduranţă Red Bull Vampire Trails. Cei mai curajoşi mountain bikeri din România au acceptat provocarea de a birui noaptea, frigul şi, în primul rând, propriile lor temeri. Au pedalat, în ştafetă de câte doi, timp de 10 ore, de la asfinţit până la răsărit, dovedind tură cu tură urcările aprige din adânca pădure a castelului Bran, coborârile înfricoşătoare de pe versanţi şi liniştea apăsătoare de pe uliţele satului.

La cântatul cocoşului, determinarea şi performanţa au fost răsplătite. Bogdan Duca şi Ede Molnar, de la echipa CarCover Veloteca Racing Team 1, au adunat 41 de ture, 164 de kilometri parcurşi şi o diferenţă de nivel de 6.150 metri, adjudecând trofeul la Masculin, în vreme ce Salome Bondor şi Cristian Stan au dominat la Mixt cu 35 de ture, 140 de kilometri parcurşi şi o diferenţă de nivel 5.550 de metri.

La masculin, diferenţa dintre câştigători şi echipa de pe locul doi, CarCover Veloteca Racing Team 2, formată din Raul Sînza şi Attila Jozsef Malnasi, a fost de doar câteva secunde, după 10 ore pe traseul Red Bull Vampire Trails. Nici celelalte echipe din concurs nu s-au lăsat mai prejos şi au dus la bun sfârşit bătălia lor cu epuizarea şi întunericul. Anduranţă, strategie, determinare şi încrâncenare au fost cuvintele cheie care au stat la baza cursei Red Bull Vampire Trails. În medie, fiecare participant din cadrul probei de masculin ştafetă a parcurs 66,5 km, iar la mixt a fost înregistrată o medie de 63,7 km, distanţa medie parcursă de fete fiind de 45,7 km.

Rezultate la masculin în cadrul Red Bull Vampire Trails:

1. CarCover Veloteca Racing Team 1 (Bogdan Duca, Ede Molnar) - 41 ture |164 km | 10:01:27

2. CarCover Veloteca Racing Team 2 (Raul Sînza, Attila Jozsef Malnasi) - 41 ture | 164 km | 10:01:27

3. NoMad Merida CST (Patrick Pescaru, Vlad Dobre) - 41 ture | 164 km |10:06:09


Rezultate la mixt în cadrul Red Bull Vampire Trails:

1. NoMad Merida CST 3 (Salome Bondor, Cristian Stan) - 35 ture | 140 km |10:05:24

2. PlayBike/XC Riders (Alexandra Vulpe, Daniel Roşioru) - 34 ture | 136 km | 10:04:59

3. Vampire Team 4 (Nomei Lupuj, Tibor Barabasi) - 33 ture | 132 km |10:06:00

„Cele 10 ore în noapteu trecut foarte greu pentru că traseul a fost brăzdat de foarte multe urcări. Am mers fiecare câte 5 ore, făcând câte două ture în regim de ştafetă, asta pentru că întreaga competiţie a fost foarte strânsă până la final”, au declarat Bogdan Duca şi Ede Molnar, câştigătorii probei de masculin din cadrul Red Bull Vampire Trails.

„Cursa a fost mult mai intensă decât m-am aşteptat. Pentru noi, cea mai dificilă parte a competiţiei a fost atunci când ne-am dat seama că nu avem un avans atât de mare faţă de urmăritori, fiind nevoiţi să schimbăm strategia, să recuperăm, să rulăm mai tare, reuşind cu greu să avem o tură diferenţă la finalul celor 10 ore. Sperăm să ne impunem  şi la anul”, au declarat Salome Bondor şi Cristian Stan, câştigătorii probei de ştafetă mixt din cadrul Red Bull Vampire Trails.

Traseul nocturn al primei ediţii Red Bull Vampire Trails a pornit din Parcul Regal al Castelului Bran şi s-a pierdut într-un misterios labirint, pentru a răzbi apoi printre casele tradiţionale, escaladând drumul strămoşesc al dealului învecinat. Apoi drumul a urcat abrupt pe creasta care mult timp în istorie a fost hotarul Ţărilor Româneşti, patrulat de grănicerii vremii. Riderii au coborât pe una dintre potecile redescoperite ale Principesei Ileana, unde stătea la poveşti cu toţi cosaşii locului şi privea semeţele vârfuri ale Munţilor Bucegi şi Piatra Craiului. Spre finalul traseului, în curtea castelului, traseul a devenit interactiv, perindându-se taman prin clădirile vechii vămi, chiar prin uşa secretă ce trecea din Valahia înspre Transilvania.

Partenerul oficial al cursei Red Bull Vampire Trails a fost Castelul Bran.

Partenerul auto al evenimentului a fost  Seat România.

Partenerul sportiv fost  NoMad Multisport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite