Dunca: „Voi face tot ceea ce-mi stă în putere pentru a reda gloria şi respectul sportului românesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius-Alexandru Dunca a preluat postul de Ministru al Tineretului şi Sportului, semnând protocolul de predare - primire cu multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă.

”Este o onoare pentru mine să preiau acest portofoliu de la marea noastră campioană, doamna Elisabeta Lipă. Voi analiza fiecare proiect pe care ministerul îl are în desfăşurare. Vom continua proiectele care s-au dovedit a fi utile, care aduc plusvaloare. Suntem responsabili pentru viitorul sportului şi al tinerilor din România. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru a clarifica legislaţia din domeniu, pentru a reda gloria şi respectul sportului românesc şi pentru a asigura tinerilor un viitor aici, acasă”, a declarat Dunca, potrivit paginii de Facebook a ministerului. Dunca s-a născut la 19 iulie 1980, la Braşov, şi a absolvit Universitatea Transilvania în 2004, fiind de profesie inginer mecanic.

Între noiembrie 2006 şi noiembrie 2007, el a fost consilier cabinet parlamentar, iar în perioada decembrie 2007 - decembrie 2008 a fost consilier cabinet europarlamentar. Din iunie 2009 până în noiembrie 2009 a fost director coordonator al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov. Din mai 2012 şi până în noiembrie 2015, Dunca a lucrat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, îndeplinind funcţiile de vicepreşedinte şi ulterior preşedinte ANPC. Marius Alexandru Dunca a fost şeful ANPC din februarie 2014 până la 3 noiembrie 2015, când a fost demis de către fostul premier Victor Ponta după tragedia din clubul Colectiv.  După demiterea de la ANPC, Marius Dunca a fost numit secretar general al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO). 

Marius Dunca este preşedintele PSD Braşov şi la 11 decembrie 2016 a fost ales senator de Braşov. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite