UPDATE. Dumitru Dragomir, acuzat că a luat mită 1.7 milioane de euro de la RCS&RDS: „Nu am greşit cu nimic, nu am încălcat legile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragomir riscă să o ia pe urmele lui Gigi Becali dacă anchetatorii îl vor găsi vinovat FOTO Click!
Dragomir riscă să o ia pe urmele lui Gigi Becali dacă anchetatorii îl vor găsi vinovat FOTO Click!

Dumitru Dragomir, care deţine  complexul de săli de evenimente Crystal Palace Ballrooms, situat în vecinătatea Palatului Parlamentului, este acuzat că ar fi luat mită 1,7 milioane de euro de la consorţiul RCS&RDS pentru a pentru a-i facilita trustului de presă cumpărarea drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga 1.

UPDATE „Lupta este între doi elefanţi. Eu calc în urma elefanţilor şi pot să-mi rup glezna. Este treaba lor, şantajul lor. Eu nu am greşit cu nimic, nu am încălcat legile cu nimic. Domnul Ciuvică a venit cu un contract care era rupt din context pentru că mai erau trei adendumuri în contract. Firma care a făcut contractul cu RCS&RDS este gaj la bancă.  Este o asociere între două firme: firma mea şi firma RCS & RDS“, a declarat Dumitru Dragomir, după ce a părăsit sediul DNA.

"Este un contract între două societăţi. Am făcut o asociere pe investiţii. 10 ani de acum înainte, RCS primeşte 15 la sută, iar în ultimii cinci ani or să ia toate veniturile asocierii (...) Au venit cei de la Garda Financiară, au făcut controlul şi după o lună de zile s-au întors cu o lecţie precisă: «domnule, dă-ne toate documentele vis-a-vis de contractul ăsta»! Nu am luat bani din asociere, banii se regăsesc în investiţii, nu mi-au dat amendă. Eu nu am voie nici să mă uit pe cablu la RCS&RDS?  Antena 1 a fost în consorţiu cu RCS&RDS iar voi aţi fost martori la licitaţia făcută“. a declarat Dumitru Dragomir, referitor la suma de 1,7 milioane euro primită de la RCS&RDS

UPDATE Sorin Alexandrescu, directorul  Antena TV Group, reţinut pentru şantaj. Dumitru Dragomir: „Lupta este între doi elefanţi. Eu calc în urma elefanţilor şi pot să-mi rup glezna“

UPDATE Dragomir se află încă în sediul DNA, unde este audiat de procurori. Sorin Alexandrescu, directorul Antena 1, a fost reţinut de DNA.

UPDATE Dumitru Dragomir, care azi a împlinit 67 de ani, a apărut la sediul DNA, pozând în victimă a lui Sorin Alexandrescu, informează Realitatea TV. Şeful LPF vrea să facă o plângere împotriva lui Alexandrescu, direcor general al Antenei 1, acuzat de şantaj în acelaşi dosar. În aceste momente, Dragomir se află în faţa procurorilor DNA. Oficial, nu se cunoaşte dacă Dragomir este victimă sau acuzat.

UPDATE Dragomir a fost chemat la DNA pentru a fi audiat în Dosarul Antena Group - RCS RDS. Preşedintele LPF susţine că nu e vorba de dare de mită în acest caz, ci pur şi simplu de un contract încheiat între două firme.

"Preţul plătit de RCS&RDS şi Antena 1 pentru drepturile de televizare a fost enorm faţă de valoarea meciurilor din Liga 1, e ceva suspect. După încheierea tranzacţiei, RCS şi Antena au început să se faulteze reciproc, nu s-au mai înţeles deloc. Sunt bani foarte mulţi la mijloc, sunt interese uriaşe şi niciuna dintre părţi nu se lasă. Mitică Dragomir a obţinut un comision gras de la cluburile din Liga 1 în urma vânzării drepturilor TV", a spus Dorin Chioţea la Realitatea TV despre acest dosar anchetat de procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor care se ocupă de acest dosar, consorţiul RCS&RDS ar fi virat 1,7 milioane de euro în conturile complexului Crystal Palace Ballrooms deţinut de Dragomir pentru a-şi face publicitate. În schimbul acestei sume, Dragomir a cedat cu uşurinţă drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 către RCS&RDS, şeful Ligii fiind acuzat de conflict de interese.

Potrivit şefului LPF, banii plătiţi de RCS&RDS firmei SC Bodu SRL, care administrează Crystal Palace Ballrooms sunt justificaţi prin faptul că trustul de presă şi-a făcut publicitate prin intermediul complexului de lux deţinut de Dragomir.  

Mitică de la Ligă s-a jurat că nu este vinovat cu nimic şi că totul este o înscenare a celor care vor să-i facă rău. Mai mult decât atât, Dragomir nu vede niciun conflict de interese între faptul că firma sa a făcut afaceri cu RCS&RDS, chiar dacă el este preşedintele LPF, insituţie care a facilitat trustului de presă mai sus menţionat cumpărarea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga 1.

„Le-am spus tuturor că am respectat legea. Hodoronc tronc, mă pomenesc implicat în acest scandal. Unde scrie că firmele mele nu au voie să facă contracte comerciale? Toate licitaţiile pentru aceste contracte au fost publice. Eu n-am încălcat legea. Este un război între RCS şi Antena 1, s-au ameninţat, s-au dat în judecată. Eu nu am nicio legătură în această problemă. Contractul a fost făcut de firma mea, nu de Liga Profesionistă de Fotbal. Nu e niciun conflict de interese.

LPF a vândut drepturile de televiziune prin licitaţie, UEFA şi Consiliul Concurenţei au fost martori. De asta sunt acum la cuţie şi cu RCS-ul şi cu Antenele, cu toată lumea. De fiecare dată întârzie cu banii, sunt între ciocan şi nicovală, între cluburi şi televiziuni. Eu n-am luat niciun leu din societate, am respectat întru-totul legile”, a spus Dumitru Dragomir la România TV.

CITIŢI ŞI:

UPDATE Sorin Alexandrescu, directorul general de la Antena TV Group, acuzat de procurorii anticorupţie de şantaj

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite