Duminică seara, un nou episod din "El Clasico": cu un singur gol, Messi devine golgeterul all-time al confruntărilor dintre Real Madrid şi Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi şi Ronaldo, cei mai buni fotbalişti din lume,  vor fi iar faţă în faţă
Messi şi Ronaldo, cei mai buni fotbalişti din lume,  vor fi iar faţă în faţă

Echipa lui Gerardo Martino e „condamnată" să câştige pe „Bernabeu" (duminică, ora 22.00, DigiSport 1), pentru a reduce din diferenţa faţă de marea rivală. Messi poate deveni golgheterul all-time din „El Clasico" şi e cu ochii pe recordul lui Hugo Sanchez.

Cu 10 etape înainte de finalul campionatului, Barcelona îşi joacă, poate, ultima şansă la titlu, chiar în fieful marii rivale. Real Madrid are patru puncte avans, a scăpat de întâlnirile cu Atletico, cealaltă contracandidată la campionat, şi are un program parcă puţin mai uşor decât gruparea „blaugrana". 

Până la final, elevii lui Ancelotti mai au de negociat două deplasări mai dificile, cu FC Sevilla şi Real Sociedad, plus un meci acasă cu Valencia, în timp ce catalanii joacă pe terenul rivalei locale Espanyol şi la Villarreal (unde Real a pierdut puncte), şi de tranşat înfruntări, pe teren propriu, cu Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Aşa că deznodământul din „El Clasico", episodul 226, ar putea atârna greu în balanţa titlului. Real a depăşit începutul mai prost de sezon, i-a furat Barcelonei în ultimele etape poziţia de lider şi chiar s-a distanţat. După ce-a condus mare parte din sezon, echipa catalană a trecut în postura urmăritoarei, dar are avantajul că l-a recuperat 100% pe „vânătorul" Messi.

Golgheterul all-time al Barcelonei...

În urmă cu câteva săptămâni, „Marca" scria despre cel mai prost sezon al argentinianului Barcelonei. Asta şi din cauza accidentării care l-a lăsat pe argentinian două luni în afara terenului, în noiembrie şi decembrie. „La Pulga" a răspuns criticilor în ultimele etape, după ce şi-a regăsit forma şi foamea de goluri. „Mă simt bine. În ultimele săptămâni m-am simţit tot mai bine, iar accidentarea e departe şi am şi uitat de ea", a spus Messi după hattrick-ul din ultima etapă, cu Osasuna (7-0), de săptămâna trecută, care l-a făcut golgheterul all-time al Barcelonei. Cu 372 de goluri în toate competiţiile, Messi a depăşit recordul lui Paulino Alcantara (369), care data din 1927! Duminică, în derby-ul cu marea rivală, starul Barcelonei mai poate depăşi, sau egala, alte două performanţe istorice.

...cel mai bun marcator în „El Clasico"?

Cu un gol în „El Clasico", Messi devine cel mai bun marcator din istoria celui mai tare derby al planetei! În acest moment, argentinianul are 18 goluri şi împarte această performanţă cu compatriotul Di Stefano, o legendă a "albilor". Mai greu, dar nu imposibil, ar fi ca Messi să egaleze un alt mare atacant al Realului, Hugo Sanchez. Cu 232 de goluri, Messi este la două lungimi în spatele mexicanului, aflat pe locul 2 în topul golgheterilor all-time din campionatul spaniol.
Rămâne de văzut dacă borna stabilită în anii '80-'90 de Hugo Sanchez, cu reuşite în tricourile lui Atletico, Real şi Rayo, va fi atinsă de Messi în partida de pe „Bernabeu". E doar o chestiune de timp (scurt) până când starul Barcelonei va deveni al doilea marcator din istoria ligii spaniole. Iar cele 252 de goluri ale lui Telmo Zarra, atacantul de poveste al lui Athletic Bilbao (1940-1955), vor fi depăşite, probabil, în sezonul viitor, când vom avea, după 60 de ani, un alt golgheter all-time în Spania.

image

225 de derbyuri în meciuri oficiale s-au jucat până acum. Real are 90 de victorii, cu 3 mai multe ca Barcelona. 48 de partide s-au încheiat egal

12 goluri a marcat Cristiano Ronaldo contra Barcelonei, în 20 de partide. CR7 e liderul golgeterilor din actualul sezon, cu 25 de reuşite

Topul marcatorilor all-time în "El Clasico"

Alfredo Di Stefano (Argentina) Real Madrid 18
Leo Messi (Argentina) FC Barcelona 18
Raul (Spania) Real Madrid 15


Marcatori "El Clasico" (jucători activi)

Leo Messi (Argentina) FC Barcelona 18

Cristiano Ronaldo (Portugalia) Real Madrid `12

Pedro (Spania) FC Barcelona 5
Xavi (Spana) FC Barcelona 5
Karim Benzema (Franţa) Real Madrid 4

Clasament Spania

1.Real Madrid 70 p
2.Atletico Madrid 67 p
3.FC Barcelona 66 p

Echipe probabile:

Real Madrid: Diego Lopez - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modric, Xabi Alonso, Di Maria - Bale, Benzema, Ronaldo

FC Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Sanchez, Messi, Pedro 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite