Duminică neagră a fotbalului: Au murit Marian Cisovsky şi Ilija Petkovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cisovsky

În decurs de doar câteva ore, au sosit două veşti tragice din Cehia şi Serbia, dintre care una a şocat şi lumea fotbalului românesc.

Cei care urmăresc Liga I îşi amintesc, cu siguranţă, de cehul Marian Cisovsky care, cât timp a jucat la Poli Timişoara (2008-2011) a fost printre cei mai fundaşi din campionatul românesc.

Din păcate, după ce a plecat din România, Cisovsky a mai jucat doar la Viktoria Plzen, în ţara sa, între 2011 şi 2014. Iar asta pentru că a fost forţat să se retragă, după ce a fost diagnosticat cu o boală cruntă: scleroză laterală amiotrofică.

După o luptă dură, Cisovsky a fost răpus de boală, astăzi, după cum a anunţat fostul său club, ultimul pentru care a evoluat în carieră.

„Astăzi, e cea mai tristă zi. Trebuie să anunţăm cu tristeţe că Marian Cisovsky ne-a lăsat pentru totdeauna. Sincere condoleanţe pentru familia lui Marian“, a scris Viktoria Plzen pe pagina de Facebook a echipei, anunţând decesul fostului fotbalist la doar 40 de ani.

Scleroză laterală amiotrofică (ALS) e o boală care a provocat multe decese în lumea sportului, în ultimii ani, iar săptămâna trecută, a fost diagnosticat cu această boală şi fostul secund al Barcelonei, Juan Carlos Unzue (53 de ani).

Ilija Petkovici, răpus de coronavirus

O altă ştire tristă a dimineţii a fost cea a dispariţiei lui Ilija Petkovici, la 74 de ani. Fostul preşedinte al federaţiei de fotbal din Serbia a fost internat în spital cu ulcer, după care s-a infectat şi cu noul coronavirus şi a decedat.

Petkovici, un fost mare fotbalist, a şi jucat pentru ţara sa, pentru fosta Iugoslavie, de 43 de ori, fiind, de asemenea, cel mai jucător din istoria clubului OFK Belgrad. Ca antrenor, Petkovici a condus Serbia şi Muntenegru (2003-2006) şi a câştigat şi un titlu în Elveţia, cu Servette, formaţie pe care a pregătit-o, între 1993 şi 1995.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite