Dulce revenire la Dubai pentru Halep. Borna importantă pe care o are în vizor încă de la primul meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, principala favorită de la Dubai
Simona Halep, principala favorită de la Dubai

Simona Halep va juca primul turneu din postura de principală favorită după exact un an. Campioana de la Wimbledon se întoarce la Dubai, acolo unde şi-a făcut practic pregătirea sezonului 2020, alături de australianul Darren Cahill.

Simona Halep a urcat pe locul doi în clasamentul mondial la începutul acestei săptămâni, poziţie pe care şi-o va păstra şi pe durata turneului de la Dubai.

Doha 2019 a fost ultimul turneu la care constănţeanca a fost cap de serie numărul unu pe un tablou WTA. Venită după două meciuri dure în Fed Cup, contra Cehiei, Simona Halep a avansat greu anul trecut spre finală, după două tie-break-uri jucate în sferturi, cu Julia Goerges şi o semifinală tranşată în decisiv, contra Elinei Svitolina. Finala s-a încheiat însă prost pentru Halep: Simona a demarat în ritm de croazieră, dominând ostilităţile timp de o oră şi părea că se îndreaptă spre trofeul cu numărul 19, având set avantaj şi 2-0 pe tabelă în actul doi, însă un controversat time-out medical cerut de belgianca Elise Mertens a destabilizat echilibrul româncei. Greşind din ce în ce mai mult şi acuzând şi probleme la spate, Halep s-a înclinat în cele din urmă, 6-3, 4-6, 3-6.

În 2020, turneele de la Doha şi Dubai au făcut din nou rocada în calendar, întrecerea de la Dubai fiind programată acum înaintea celei din Qatar, între 17 şi 22 februarie 2020, iar Simona Halep (2 WTA) revine pe teren în postura de principală favorită a tabloului, după ce liderului mondial, Ashleigh Barty, s-a retras din cauza unei accidentări la piciorul drept.

Cotat drept turneu Premier, cu fond total de premiere de 2.643.670 de dolari, întrecerea de la Dubai i-a adus în trecut Simonei un trofeu, în 2015: românca le învingea atunci pe Daniela Hantuchova, Tsvetana Pironkova, Ekaterina Makarova, Caroline Wozniacki şi Karolina Pliskova. Halep nu a mai obţinut decât două victorii la Dubai în anii următori: în 2016 a fost învinsă încă din primul meci de Ana Ivanovici, a absentat apoi în 2017 şi 2018, revenind la Dubai în 2019, când a fost învinsă în sferturi de Belinda Bencici - cea care, ulterior, avea să câştige şi trofeul.

La Dubai, Simona Halep va încerca să obţină victoria cu numărul 500 a carierei. În prezent, are 499 meciuri câştigate la simplu şi 216 înfrângeri. Serena şi Venus Williams, Svetlana Kuzneţova, Maria Şarapova, Angelique Kerber, Sam Stosur, Barbora Strycova, Sara Errani, Varvara Lepchenko şi recent revenita Kim Clijsters se numără printre jucătoarele active care au atins borna de 500 de victorii în circuit.

Andreescu rămâne pe tuşă

Turneul de la Dubai are parte de câteva absenţe notabile, însă compensează prin prisma wild-card-urilor oferite de organizatori.

Din actualul Top 10, Ashleigh Barty, Bianca Andreescu, Serena Williams şi Naomi Osaka - ultimele două prezente în aceste zile la Săptămâna Modei de la New York, pentru a-şi prezenta pe podium colecţiile de haine, nu vor juca la Dubai.

Campioană la US Open, Bianca Andreescu îşi continuă recuperarea după accidentarea la genunchi suferită în timpul Turneului Campioanelor 2019. Reprezentanta Canadei a făcut parte din echipa Canadei pentru duelul din Fed Cup cu Elveţia, însă nu a jucat, nefiind sută la sută refăcută. Bianca a anunţat că a căzut de acord cu echipa sa să nu rişte o reaccidentare, ceea ce înseamnă că nu este exclus să renunţe şi la următorul turneu, de la Doha.

Revenirea lui Kim


Turneul de la Dubai va consemna oficial revenirea belgiencei Kim Clijsters pe teren. 
Fost lider mondial, cu patru titluri de Mare Şlem câştigate în primele două etape ale carierei sale, Clijsters, în vârstă de 36 de ani, are deja la activ o revenire fabuloasă în circuit: la al treilea turneu disputat în 2009, le-a învins pe ambele surori Williams în drumul spre trofeul de la US Open. Kim Clijsters era la vremea respectivă mămica unei fetiţe de nici doi ani, Jada. În prezent, Kim Clijsters este mămica a trei copii, lărgindu-şi familia după aducerea pe lume a încă doi băieţi.
Kim Clijsters a fost nevoită să renunţe la turneele din Australia - inclusiv primul Grand Slam al anului, din cauza unor accidentări. A acceptat însă un wild-card pentru Dubai, fiind acum pregătită să revină pe teren. Din păcate, Clijsters ar putea ajunge oriunde pe tablou, chiar şi la un posibil meci în turul doi cu una dintre favoritele turneului.

Garbine Muguruza - proaspăt finalistă la Australian Open şi Elina Svitolina - campioană la Dubai în 2017 şi 2018 au primit de asemenea invitaţii pe tablou din partea organizatorilor
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite