Duelul noii generaţii din tenis, Halep-Bouchard. Cine-l câştigă? O mulţime de asemănări între româncă şi canadiancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a devenit prima jucătoare din România care se califică în semifinalele de la Wimbledon. Joi după-amiază, după ora 16.30, se va lupta pentru un loc în finală cu Eugenie Bouchard (Canada, 20 de ani, locul 13 WTA), o jucătoare care-i seamănă foarte mult. Ambele sportive au avut evoluţii impresionante la turneele de Mare Şlem, în acest an.

După un drum lin, fără adversare cu nume, Simona Halep a avut parte miercuri, în sferturi, de primul obstacol serios: germanca Sabine Lisicki (locul 19 WTA), o specialistă a jocului pe iarbă. Şi care anul trecut a jucat finala de la Wimbledon, sub comanda actualului antrenor al Simonei, belgianul Wim Fissette. 

„Nu vreau să-i dau Simonei prea multe informaţii despre Sabine. Mă gândesc că dacă i-aş spune prea multe, aş împovăra-o, şi nu s-ar mai simţi liberă“, recunoştea tehnicianul belgian, înaintea partidei. 

Pe „Arena Centrală“, Halep a părut însă că-i cunoaşte perfect adversarei punctele tari şi cele slabe. A pornit cu stângul, condusă în primul set cu 0-3 şi 1-4, dar a revenit senzaţional, cu 11 game-uri consecutive. Şi a câştigat 6-4, 6-0, după doar 59 de minute de joc. 

„A fost un meci bun, în care am început mai lent. Am fost condusă cu 4-1, după care am revenit şi am jucat cel mai bun tenis. A fost incredibil să joc pe Arena Centrală, m-am bucurat de fiecare moment acolo. Sunt fericită că am putut câştiga în două seturi, pentru că trebuie să fiu gata pentru meciul de mâine (n.r. –azi), a declarat Halep, după victoria superbă în faţa lui Lisicki. 

Românca, cel mai bine clasată jucătoare din cele patru care vor evolua în semifinale, a explicat care e „secretul“ evoluţiei sale din ultimul an: „Nu am vreo reţetă anume. Am însă mai multă experienţă, nu mai am atâta presiune şi dau totul pe teren pentru că iubesc tenisul“. 

Bouchard, Halep a Canadei

În semifinale, Simona Halep se va duela cu revelaţia şi copilul-minune al Canadei, Eugenie Bouchard (locul 13 WTA). Culmea, cele două au multe în comun. Nu doar vârsta apropiată, jucătoarea din Ţara Arţarului fiind cu doar doi ani tânără decât românca. Ci, mai ales, evoluţiile din acest an la turneele de Mare Şlem. 

Simona a atins sferturile la Australian Open, finala la Roland Garros, iar acum e în penultimul act la Wimbledon. Bouchard a jucat semifinale la toate cele trei turnee majore. La Antipozi, bucuria finalei i-a răpit-o chinezoaica Na Li, la Paris a blocat-o Maria Şarapova. La Londra sperăm că i-a venit rândul Simonei, potrivit proverbului care spune că „nu e doi fără trei“. În plus, de fiecare dată cine a învins-o pe Bouchard în semifinale a câştigat şi turneul. 

Iar similitudinile continuă. În 2013, Halep a fost recompensată de WTA cu titlul de „revelaţia anului“, după cele şase trofee câştigate, Bouchard a fost considerată „debutanta anului“. Canadianca are un singur titlu câştigat, în mai 2014, la Nurnberg, un turneu pe care anul trecut l-a câştigat...Halep. 

Cum va fi duelul? „O partidă grea, am văzut că joacă foarte bine. Sunt mulţumită că joc în semifinale, dar de data asta ar fi bine să merg mai departe. Noi două reprezentăm noua generaţie şi ne aşteaptă multe în tenisul feminin“, a spus Bouchard, care e eliminat-o în sferturi pe nemţoaica Angelique Kerber (Germania, locul 7 WTA), chiar „ucigaşa“ Şarapovei, în optimi. 

Halep-Bouchard, după prima semifinală 

Partida dintre Simona Halep şi Eugenie Bouchard se va disputa pe „Arena Centrală“, după încheierea primei semifinale de la Wimbledon, dar nu mai devreme de ora 16.30. 

Prima semifinală se joacă între două cehoaice, Lucie Safarova (Cehia, 23 WTA) – Petra Kvitova (Cehia, 6 WTA), meci care începe la ora 15.00. 

Halep a depăşit-o pe Ruzici. Mai mult decât Năstase?

Manageriată de Virginia Ruzici, Simona Halep a depăşit o performanţă a fostei mare jucătoare de tenis a România. N-a reuşit să câştige turneul de la Roland Garros, cucerit de Ruzici în 1978, din cauza Şarapovei, dar a înălţat ştacheta pe iarba londoneză. Constănţeanca e prima româncă în semifinalele de la „All England Club“ (Ruzici atinsese de două ori sferturile, în 1978 şi 1981). La masculin însă, România are două finale (pierdute) la Wimbledon, prin Ilie Năstase. 

Dacă Halep ajunge în finală va urca pe locul 2 în lume, depăşind-o la puncte pe chinezoaica Na Li

Are probleme la picior

În partida din optimi, cu Zarina Diyas, Simona Halep a evoluat cu un bandaj deasupra genunchiului, pe care l-a purtat şi în meciul cu Lisicki. „Am vorbit cu Virginia Ruzici şi mi-a spus că Simona e şi accidentată la picior. Nu ştiu cât de gravă e, înţeleg că o doare mai tare, la început. În acest condiţii, victoria cu Lisicki e şi mai mare“, a dezvăluit Ilie Năstase, la Realitatea TV. 

440.000 de lire sterline (552.000 de euro) şi 780 de puncte WTA a obţinut Halep pentru calificarea în semifinale 

1-0 este scorul întâlnirilor directe între Halep (locul 3 WTA) şi Bouchard (locul 13 WTA). Românca a câştigat anul acesta, la Indian Wells, în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 6-4. 

CITEŞTE PE DOLCE-SPORT.RO:

*Simona Halep întâlneşte în semifinale la Wimbledon una dintre cele mai sexy jucătoare din circuit. Vezi imagini!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite