„Duceţi Steaua la nivelul Ciorogârlei!“: ministrul Apărării Naţionale a fost pus la zid în Senat. Acuze fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Leş. FOTO: Mediafax
Gabriel Leş. FOTO: Mediafax

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, dar şi şeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, au fost invitaţi la şedinţa Comisiei pentru apărare din Senat, acolo unde au fost avertizaţi că riscă să devalorizeze cel mai puternic brand din fotbalul românesc.

Armata a câştigat în instanţă brandul Steaua, însă n-are ce să facă, în acest moment, cu el!

Aceasta ar fi, pe scurt, concluzia şedinţei de 30 de minute care a avut loc, marţi, în cadrul Senatului şi în timpul căreia şeful Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Iulian Dumitrescu, le-a cerut socoteală ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, dar şi şefului Statului Major, generalul Nicolae Ciucă.

Dumitrescu şi-a început discursul, avertizând că brandul Steaua se va devaloriza, odată cu formarea echipei pe care Clubul Sportiv al Armatei (CSA) vrea să o înscrie în liga a 4-a sau a 5-a. „Valoarea mărcii Steaua depăşeşte, în acest moment, 50 de milioane de euro. Valoarea unei mărci poate fi păstrată doar dacă puteţi să daţi, anual, o anumită sumă de bani. E greu de păstrat această marcă, dacă va juca în meciuri cu FC Ciorogârla sau cu Crevedia. După 3-4 ani în ligile inferioare, valoarea mărcii se va păstra sau nu?“, a întrebat Dumitrescu.

Răspunsul ministrului Gabriel Leş a arătat că Armata e nevoită să-şi facă echipă de fotbal în disperare de cauză. „MApN ar trebuie să se ocupe, după părerea mea, cu altceva decât cu problemele Stelei. Nefolosirea pe o perioadă de 5 ani neîntrerupt a mărcii ar da dreptul oricărei persoane să solicite decăderea titularului din drepturile oferite de marcă. De aceea, am ajuns la această soluţie (n.r. – înscrierea echipei în ligile inferioare). MApN a făcut demersuri pentru protejarea mărcii Steaua“, a spus Leş.

„Aveţi o glumă de buget!“

Răspunsul ministrului nu l-a convins însă pe şeful comisiei şi a urmat un schimb de replici din care oamenii Armatei au ieşit şifonaţi.

Iulian Dumitrescu (şeful comisiei): Ca să păstrezi valoarea, trebuie să ai un anumit nivel al inevstiţiilor anual. Dacă aţi studia puţin, aţi vedea că nu se poate păstra valoarea la 50 de milioane, decât dacă ai un buget de peste 20 de milioane de euro anual.

Gabriel Leş (ministrul Apărării): Aceasta este şi dorinţa noastră, aducerea unor sponsori, eu vreau rezolvarea acestei situaţii, dar altă cale nu văd, având în vedere că vorbim de o decizie judecătorească definitivă. Noi dorim promovarea. Ca să păstrăm marca, această echipă trebuie să existe. Pentru următorii doi ani, avem asigurată finanţarea, bugetul este în jur de 300.000 de euro anual.

Iulian Dumitrescu: Asta e o glumă pentru un club ca Steaua. Un club ca Steaua trebuie să aibă buget de zeci de milioane de euro. Nu puteţi păstra valoarea brandului cu 300.000 de euro pe an.

Promit că îi vor lua banii lui Becali

Pentru a mai ieşi din corzi, Gabriel Leş le-a spus celor din comisie că Armata urmează să câştige un proces „gras“ cu Gigi Becali, iar cu banii obţinuţi astfel va fi finanţată noua echipă a CSA.

 „Dacă vom recupera prejudiciul de 37 de milioane de euro, atunci toată suma o vom investi în fotbal. Nu suntem în situaţia să ne permitem să pierdem marca Steaua, haideţi să vedem ce se întâmplă după un an, doi, sau trei“, a spus ministrul Apărării. 

De la şedinţă au lipsit Gigi Becali şi comandantul interimar de la CSA Steaua, Cristian Petrea, deşi primul „ameninţase“ că va veni şi el în faţa comisiei. 

Părţile prezente, marţi, la discuţii au stabilit că în următoarea şedinţă Ministerul Apărării să prezinte soluţiile pe care le-a găsit pentru ca brandul Steaua să nu fie devalorizat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite