Drepturile TV ale Ligii I, vândute „în tăcere“. Cum l-a „înţepat“ Gino pe Dumitru Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o zi în care se discuta noul Guvern, iar greii fotbalului erau încolonaţi spre închisoare, LPF a strecurat uşor o informaţie importantă, fără nicio conferinţă de presă, fără anunţuri pompoase. Întâmplător sau nu, pe site-ul oficial a fost anunţată semnarea unui parteneriat pentru vânzarea drepturilor TV pe următorii cinci ani!

Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF, a dat azi o veritabilă lovitură de imagine. Una bruscă, fără tam-tam, deşi promisă de fostul fotbalist drept principal obiectiv, pe agenda electorală. 

“De la început am declarat că vom da votul pentru Iorgulescu şi aşa am făcut, a ieşit el. Sper să îşi ducă la îndeplinire programul pe care l-a expus: drepturile de televizare, transparenţă, discuţii cu cluburile. E vorba de un contract care se va negocia, în ceea ce priveşte drepturile de televizare. Câţi bani vor veni nu ştiu, dar plecăm de la pragul pe care l-a anunţat domnul Mitică Dragomir, 34 de milioane", povestea reprezentantul Stelei, Valeriu Argăseală,  în noiembrie, la ieşirea de la alegerile de la LPF. 

Astăzi, pe site-ul oficial, LPF a anunţat semnarea unui parteneriat media „cu o companie din Uniunea Europeană“ având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare ale Ligii I pe următorii cinci ani, începând cu această vară. 

În comunicat, LPF nu oferă sume clare, dar susţine că a obţinut o sumă anuala netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de TV în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014

În această perioadă, drepturile TV au fost cumpărate de RCS&RDS, Antena 1 şi DolceSport cu suma totală de 101,184 milioane de euro cu TVA (33.6 milioane de euro pe sezon)

LPF mai anunţă că va mai obţine în plus 1.000.000 de euro anual, dacă va organiza „Cupa Ligii“ şi că parteneriatul media s-a făcut fără „comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializării drepturilor de difuzare de către LPF“. 

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, este cercetat de către DNA, fiind bănuit de abuz în serviciu şi luare de mită, în cazul RCS&RDS.

Vezi şi 

VIDEO EXCLUSIV Iorgulescu i-a făcut un rechizitoriu dur lui Dragomir şi i-a transmis un mesaj: „Vremea ta a trecut“. Cum vrea să revigoreze fotbalul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite