Dramă în Olanda: un arbitru a murit sub privirile familiei sale, după ce a fost bătut de jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tuşierul a fost bătut crunt de nişte puşti. FOTO: persianfootball.com
Tuşierul a fost bătut crunt de nişte puşti. FOTO: persianfootball.com

Fotbalul batav e în stare de şoc după un incident groaznic în care trei fotbalişti au fost arestaţi, iar un club s-a retras din campionat.

De multe ori, avem impresia că numai în fotbalul românesc e o „junglă“, însă un episod halucinant, petrecut duminică, în Olanda, ne reaminteşte că „animale“ sunt în orice colţ al lumii.

Ce s-a întâmplat?

Richard Nieuwenhuizen (41 de ani) se afla la linie, la un meci între două echipe de juniori, Nieuwe Sloten şi Buitenboys, la ultimul club jucând şi fiul său.

Probabil, ştiind acest amânunt, cei de la Nieuwe Sloten au avut impresia că sunt dezavantajaţi de tuşier, iar ce a urmat a iscat o mare tragedie.

La un moment dat, când meciul era în desfăşurare, trei jucători de la Nieuwe Sloten l-au atacat pe Nieuwenhuizen, luându-l la pumni şi picioare, sub privirile familiei sale, care asista la joc!

Victima a fost internată în spital, însă, a decedat din cauza loviturilor primite.

Poliţia i-a arestat deja pe agresori, care au vârste între 15 şi 16 ani, iar clubul Nieuwe Sloten s-a retras din campionat.   

Curg valuri de reacţii în Olanda

Moartea arbitrului asistent a ajuns subiectul zilei în Olanda, dar şi în presa internaţională.

„E îngrozitor că o asemenea tragedie s-a petrecut pe un stadion din Olanda“, a declarat ministrul Sănătăţii, Edith Schippers.

„Richard Nieuwenhuizen era un adevărat om de fotbal. Decesul a fost confirmat de medici la ora 17.30. E îngrozitor ceea ce s-a întâmplat şi faptul că, practic, el a fost ucis în faţa familiei sale. Violenţa trebuie să fie eliminată din fotbal“, se arată într-un comunicat al clubului Buitenboys.

„Nu ne găsim cuvintele în aceste momente. Vom fi alături de familia victimei. Clubul nostru e în stare de şoc după ceea ce s-a întâmplat“, au spus oficialii clubului Nieuwe Sloten. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite