Drăgulescu, unic în gimnastica mondială: Detaliul cu care românul a impresionat la Campionatele Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvarea delegaţiei tricolore la Mondialele de la Stuttgart s-a numit Marian Drăgulescu. La 38 de ani, acesta s-a calificat pentru a 5-a ediţie a Jocurilor Olimpice, iar duminică (ora 14.00, TVR) se va lupta pentru medalie în finala de la sărituri.

Campionatele Mondiale de gimnastică sunt în derulare la Stuttgart (Germania), dar această competiţie a arătat deja cât de jos a ajuns România la acest sport. 

Locul 22 din 24 cu echipa feminină şi locul 24 din 25 cu cea masculină! La fete, tricolorele au depăşit doar Cehia şi Egipt în clasament, în timp ce băieţii au evitat ultimul loc, fiind peste Finlanda. Bineînţeles, ambele selecţionate au ratat cu brio calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. În mjlocul acestui dezastru sportiv, singurele veşti bune au venit din partea Mariei Holbură şi a lui Marian Drăgulescu. Cei doi sportivi au obţinut calificarea individuală la JO 2020 din Tokyo. Ce-i drept, această performanţă a fost obţinută pe căi complet diferite. În cazul Mariei Holbură (19 ani), aceasta a terminat pe locul 54 concursul de calificare la individual compus şi doar după eliminarea naţiunilor calificate cu echipa, românca a devenit a 13-a calificată la Jocuri dintre cele 20 de sportive care şi-au câştigat biletul pentru Tokyo.

În schimb, în cazul lui Marian Drăgulescu, acesta s-a calificat cu al 6-lea punctaj în finala de la sărituri şi, pe lângă faptul că duminică se va lupta pentru podium, alături de alţi şapte sportivi, şi-a asigurat şi prezenţa la Jocurile Olimpice din 2020. E o performanţă formidabilă pentru Drăgulescu, cel care a fost şi la JO 2000, 2004, 2008 şi 2016. A lipsit de la Olimpiada din 2012, deşi avea calificarea în buzunar. Atunci, a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări.

„Spre 40 de ani, trebuie să cam negociezi cu corpul tău“

Longevitatea lui Marian Drăgulescu la un nivel atât de înalt e unică în lume! Acum, el s-a calificat în finala de la sărituri, la 38 de ani, în condiţiile în care niciunul dintre ceilalţi şapte finalişti n-a împlinit nici măcar 30 de ani!

Într-un dialog cu redactorul-şef de la prosport.ro, Andru Nenciu, „Marocanul“ şi-a explicat secretul longevităţii şi a recunoscut că se „hrăneşte“ cu motivaţia de a cuceri singura medalie care îi lipseşte din palmares: aurul olimpic.

„Pe lângă faptul că sunt şi un tip foarte norocos, aş putea spune că am fost înzestrat cu un corp şi cu o minte care au rezistat multor încercări. La 20 de ani te ajută mai mult corpul. Spre 40…Trebuie să cam negociez cu el. Ăsta e cursul firesc al vieţii, toţi ajungem acolo, dar cu o bună pregătire poţi să te autodepăşeşti, indiferent de vârstă, şi în disciplinele foarte tehnice, unde fiecare detaliu contează“, a explicat Drăgulescu pentru prosport.ro. Întrebat despre obiectivul său, gimnastul legitimat la clubul Steaua a fost categoric: „Cu siguranţă, cea mai mare motivaţie rămâne şansa de a câştiga singura medalie care îmi lipseşte din palmares, cea de aur de la Jocurile Olimpice. Dacă mai ridic nota de plecare la sărituri, automat cresc şi şansele mele. Fiecare etapă cu momentul ei, cu siguranţă că e din ce în ce mai greu, nivelul n-a stat în loc, a crescut foarte mult şi au apărut foarte mulţi sportivi tineri puternici“.

Mie îmi bate inima din ce în ce mai tare doar la gândul că port treningul cu România, că publicul din sală aude numele ţării mele. Marian Drăgulescu gimnast  

E cel mai vârstnic dintre finalişti la săituri

Nume Ţară Vârstă

1. Yang Hak-seon Coreea de Sud 26 de ani

2. Artur Dalaloyan Rusia 23 de ani

3. Shek Wai Hung Hong Kong 27 de ani

4. Ihor Radivilov Ucraina 26 de ani

5. Lê Thanh Tùng Vietnam 23 de ani

6. Marian Drăgulescu România 38 de ani

7. Nikita Nagornyy Rusia 22 de anu

8. Dominick Cunningham Marea Britanie 24 de ani

Medaliile câştigate de Marian Drăgulescu

Competiţie Aur Argint Bronz

Jocurile Olimpice 0 1 2

Campionate Mondiale 8 2 0

Campionate Europene 10 6 2

Total: 18 9 4

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite