Dragomir: „Jignirile dintre Iancu şi Piţurcă intră sub incidenţa comisiilor LPF“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că jignirile pe care şi le-au adresat Victor Piţurcă şi Marian Iancu intră sub incidenţa comisiilor disciplinare ale LPF.

Cei doi şi-au adresat cuvinte grele aseară, la o emisiune TV, cuvintele homosexual şi ţigan fiind cele mai frecvent folosite.

Eu nu sunt nici procuror şi nici anchetator. Jignirile lor intră sub incidenţa comisiilor disciplinare ale LPF. Nu sunt profesorul sau educatorul lor. Deocamdată nu a făcut nimeni memoriu la Ligă, iar Comisia de Disciplină nu e obligatoriu să se autosesizeze. O să vedem ce o să fie“, a spus Dragomir pentru mediafax.

Nu pot să spun eu ce sancţiuni merită. Nu răspund la întrebarea asta. Articol în regulament există pentru jigniri, iar cea mai dură sancţiune este «persona non grata». Dar e greu să se ajungă să fie declarat cineva «persona non grata» în fotbalul românesc", a mai spus Dumitru Dragomir.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat deja în privinţa jignirilor incredibile pe care Piţurcă şi Iancu şi le-au adresat.

Este foarte, foarte, foarte grav. Aştept măsuri urgente din partea FRF şi LPF. Este inacceptabil ca oameni implicaţi în acest sport să facă astfel de declaraţii. În cazul în care nu se întâmplă ceva concret, îmi iau libertatea de a sesiza UEFA referitor la ce s-a întâmplat“, a spus Csaba Asztalos, preşedinte CNCD.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite