Dragomir: "Înjumătăţirea baremurilor arbitrilor e corectă, salariul mediu e 800 de lei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că înjumătăţirea baremurilor arbitrilor este o decizie corectă având în vedere faptul că salariul mediu în România este 800 de lei.

El a explicat că un arbitru central putea câştiga până acum şi peste 13.000 de lei pe lună dacă avea patru meciuri.

"N-are de să fie supărat Crăciunescu. Noi dăm acum 33 de milioane de lei vechi net (n.r. - 3300 lei) unui arbitru şi nu sunt mulţumiţi? Păi în ce ţară trăim? Păi dacă e un arbitru valoros ia peste 120 de milioane de lei pe lună numai din arbitraj. Şi atunci cred că e cinstit ce s-a făcut într-o Românie în care salariul mediu e 8 milioane de lei. Despre ce vorbim aici? Şi atunci când am făcut baremul, că eu l-am făcut, m-am certat cu anumiţi preşedinţi de cluburi. Pentru că eu am crezut că se va îmbunătăţi arbitrajul. Le-am dat o grămadă de bani, adică în jur de 60 de milioane pe meci. Trei sferturi din campionatele din Europa nu dau baremurile astea. Baremul acesta a fost suplimentat de LPF în vederea îmbunătăţirii arbitrajului. Şi cum arbitrajul nu s-a îmbunătăţit atunci am revenit la un barem suplimentat de FRF. Trebuia să fie în jur de 25 de milioane şi s-a făcut 33 de milioane. Deci Mircea Sandu a suplimentat toată treaba asta. Cu toate că noi atunci nu am prea fost de acord cu toată treaba asta, dar apoi noi am fost de acord cu propunerea preşedintelui. Un arbitru bun are peste 130 de milioane? Păi nu mai avem simţul corectitudinii?", a spus Dragomir.

Preşedintele a adăugat că CCA nu e mulţumită cu noile baremuri atunci LPF este dispusă să caute alţi arbitri. "E normal să se aprobe ce vine de la Ligă, pentru că Liga I e competiţia LPF. Ei sunt prestatori de servicii, noi plătim pentru a ne arbitra. Nu vor să ne arbitreze, căutăm în altă parte, nu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite