Două tabere de rromi au fost demolate, fiind considerate riscuri pentru securitate pentru traseul Turului Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turul Franţei 2014 se apropie de final FOTO Reuters
Turul Franţei 2014 se apropie de final FOTO Reuters

Două tabere de romi de la Bondoufle au fost demolate, joi, fiind considerate riscuri de securitate. Întâmplător sau nu, cicliştii din Turul Franţei vor traversa zona respectivă duminică.

Citeşte toate ştirile despre ciclism

Autorităţile locale au dictat această măsură înainte ca rutierii din Turul Franţei să traverseze zona respectivă duminică, informează AFP. În cele două tabere locuiau aproximativ 50 de persoane.

Reprezentanţii asociaţia Secours Catholique au declarat că au primti asigurări din partea primarului din Boundoufle că familiile nu vor avea de suferit dacă tabăra nu se va mări, zona va fi bine întreţinută şi va exista o colaborare cu serviciile sociale. Considerând că respectivele condiţii au fost îndeplinite, asociaţia consideră că evacuarea este de neacceptat din punct de vedere uman, absurdă din punct de vedere economic şi de neînţeles dn punct de vedere politic. 

Primarul a reacţionat, spunând că el a făcut referire la o singură familie, formată din aproximativ 10 familie, care se află acolo de aproximativ un an. Totodată, o punctat că faptul că Turul Franţei va trece pe acolo este o întâmplare. Competiţia de ciclism îşi va disputa duminică ultima etapă, între Evry şi Paris, pe o distanţă de 137,5 kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Etapă de Cupa Mondială la paraciclism şi ciclism în România

Topul celor mai bune oraşe din lume pentru biciclişti

Ştiri similare pe dolce-sport.ro:

Show la Campionatul Naţional de Mountain Bike Cross Country  

Start în Turul Franţei 2014. Contador şi Froome sunt principalii favoriţi

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite