UPDATE Românii au pus la respect Europa: medalii de aur şi argint la Campionatele Europene de canotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci, echipajul feminin de 8+1 şi echipajul masculin de patru rame fără cârmaci au reuşit o performanţă de senzaţie, în Spania, la Sevilla.

Palmaresul României la această ediţie a Campionatelor Europene este alcătuit din două medalii de aur şi una de argint.

UPDATE După ce fetele din barca de două rame fără cârmaci au câştigat aurul în cursa de 2.000 de metri la Sevilla, fetele din barca de 8+1 nu s-au lăsat mai prejos şi au câştigat aceeaşi cursă, cucerind o nouă medalie de aur pentru România şi stârnind invidia Europei. Timpul fetelor noastre a fost de 6 minute, 41 de secunde şi 83 de sutimi. Pe doi s-a clasat Germania, iar pe trei Rusia.

Titlul european câştigat de barca de 8+1 este al şaptelea pentru ţara noastră obţinut de-a lungul participării ediţiile Europenelor.

UPDATE Echipajul masculin de patru rame fără cârmaci a luat argintul în proba de 2.000 metri, terminând cursa cu timpul de 6 minute, 23 de secunde şi 83 de sutimi. Aurul a revenit Olandei, bronzul a fost luat de Germania.

Dacă, anul trecut, la Jocurile Olimpice de la Londra, românii au dezamăgit crunt la canotaj, plecând acasă fără nicio medalie cucerită, acum sportivii noştri dau semne de revenire.

Duminică, echipajul feminin de dublu rame s-a clasat pe primul loc la Campionatele Europene din Sevilla. Boghian şi Grigoraş au luat aurul, terminând cursa de 2.000 de metri cu timpul de 7:49.09 minute. Germania şi Ucraina s-au clasat pe locurile 2 şi 3.

A fost pentru a cincea oară consecutiv când România a luat medalia de aur la CE, în această probă. La Europenele de anul trecut, tricolorii au obţinut cinci medalii dintre care două de aur, două de argint şi una de bronz.

Tot duminică, la Sevilla, România poate lua medalii la:

*4 rame fără cârmaci masculin (în componenţa Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea)

*Dublu vâsle feminin (Cristina Ilie-Ioana Crăciun)

*8 plus 1 feminin (Roxana Cogianu, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Ionelia Zaharia şi Daniela Druncea). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite