Două posturi TV regionale, cu acoperire naţională, vor difuza din vară meciurile din Liga 1. Fanii trebuie să plătească în plus pentru a viziona partidele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duelurile Steaua-Dinamo se vor vedea din sezonul viitor la Look TV şi Look Plus FOTO Răzvan Păsărică
Duelurile Steaua-Dinamo se vor vedea din sezonul viitor la Look TV şi Look Plus FOTO Răzvan Păsărică

Look TV şi Transilvania Live au fost vândute de Arpad Paszkany firmei malteze Intel Sky Broadcast, care a câştigat de curând drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1. Astfel, pentru următorii cinci ani, partidele din prima divizie vor fi difuzate de cele două posturi regionale.

Liga Profesionistă de Fotbal a negociat intens săptămânile trecute drepturile de televizare pentru meciurile din Liga 1 şi, potrivit preşedintelui Gino Iorgulescu, firma câştigătoare a fost Intel Sky Broadcast, care are sediul în Malta. Până aici nimic neobişnuit. Însă, firma care a câştigat aceste drepturi a pornit ofensiva pentru căutarea unor posturi locale care să transmită partidele din fotbalului autohton.

Surpinzător, maltezii nu s-au oritentat către marile televiziuni care transmit acum Liga 1, Digi Sport sau Dolce Sport, ci către posturile regionale ale omui de afaceri Arpad Paszkany, Look TV şi Transilvania Live. Patronul lui CFR Cluj a bătut palma cu Intel Sky Broadcast contra sumei de opt milioane de euro, informează fanatik.ro. În costul total al tranzacţiei au intrat şi partea tehnică, studiouri, regie de emisie, regie de montaj, maşini, camere etc.

Astfel, în urma acestei tranzacţii, toate partidele din Liga 1 se vor vedea din vară, pentru următorii cinci ani, pe cele două posturi regionale Look TV şi Transilvania Live. Cele două televiziuni vor fi rebranduite cât de curând şi se vor numi Look TV şi Look Plus pentru a fi mai uşor de reţinut de microbişti.

Spectatorii trebuie să plătească în plus dacă vor să vadă Liga 1

Cele nouă partide ale unei etape vor putea fi urmărite din vara lui 2014 pe Look TV şi Look Plus. Însă, pentru a putea viziona cele două posturi, oamenii trebuie să plătească în plus, pe lângă abonamentul plătit operatorilor de cablu. Altfel spus, se va instaura sistemul "pay-per-view", la fel cum se întâmplă în cazul postului HBO, pentru care doritorii trebuie să achite câţiva lei în plus dacă vor să-l aibă în grila de programe. 

33.6 milioane de euro pe sezon costă drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 

165 de milioane de euro este suma totală achitată de firma malteză pentru cei cinci ani de contract cu LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite