Două echipaje româneşti, la a treia etapă din Campionatul European de Raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

România va fi reprezentată de două echipaje, Simone Tempestini / Sergiu Itu şi Norbert Maior / Francica Maior, la a treia etapă din Campionatul European de raliuri FIA ERC, care are loc la finalul acestei săptămâni, în Insulele Canare.

Tempestini vine la numai două săptămâni după ce a doborât recordul de victorii în Raliul Harghitei şi e considerat unul dintre favoriţii la podiumul etapei din Spania. 

La precedentul raliu în competiţia continentală, clujenii Tempestini şi Itu s-au clasat pe locul 4, la doar 19 secunde de un podium istoric. A fost de altfel, cea mai bună clasare din istorie a unui echipaj român în European.

Este pentru a doua oară când Tempestini ia startul în Canare după ediţia din 2020, atunci când a încheiat pe locul 14 la general cu un Citroen C3 R5. De data aceasta, pilotul de la Napoca Rally Academy va pilota un model Skoda Fabia Rally2 evo, acelaşi cu care a fost la primele două etape din European. „Ne vom strădui să ne intoarcem cu un rezultat cât mai bun. Mă motivează faptul că atâţia oameni minunaţi ne sprijină,  acasă, în România si că atat de mulţi fani ne urmăresc”, a spus Tempestini.

Fraţii Norbert şi Francisca Maior se vor afla la prima competiţie internaţională din acest an, iar aceştia vor concura în premieră cu un model Opel Corsa Rally4. Cei doi juniori vor avea de înfruntat o competiţie acerbă în cadrul ERC4 cu 14 pretendenţi din tot atâtea ţări.

„Este prima dată când participăm în Canare, de asemenea este şi prima dată când vom merge cu Opel Corsa Rally 4 pregătit de echipa Sport and You Canarias. A fost o schimbare de ultim moment, deoarece echipa tehnică alături de care participăm noi în ERC, Topp Cars Rally Team, a întâmpinat probleme după ce a achizitionat o nouă maşină pentru noi. Aceasta nu a putut fi livrată în timp util. Astfel, în nici o săptămână, a trebuit sa ne reorientăm rapid”, a spus Norbert Maior, care a reuşit un loc 4 la Raliul Harghitei, deşi a pilotat un model Peugeot 208 R2.

Raliul din Canare se desfăşoară în perioada 12-14 mai pe asfalt şi are o lungime de 640 de kilometri, dintre care 194 de kilometri pe cele 13 probe speciale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite