Dosarul Transferurilor: Gigi Neţoiu a fost eliberat. Fostul acţionar dinamovist e acum internat la un spital din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Neţoiu, condamnat în martie 2014 la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Transferurilor", va fi eliberat condiţionat, a decis definitiv, miercuri, Tribunalul Mehedinţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au respins, miercuri, recursul formulat de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Drobeta Turnu Severin de eliberare condiţionată a lui Gigi Neţoiu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul ”Transferurilor”.

Decizia instanţei este definitivă.

În prezent, Gigi Neţoiu este internat la un spital din Timişoara, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, după ce în urmă cu zece zile a făcut infarct în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, unde era încarcerat.

Sorin Crudiu, avocatul lui Neţoiu, a declarat că acesta va rămâne internat în spital aproximativ două luni, el având nevoie de recuperare după operaţie.

În urma deciziei Tribunalului Mehedinţi, Administraţia Penitenciarelor va trebui să retragă personalul care îl păzeşte pe Neţoiu în spital.

În 13 decembrie, Gigi Neţoiu a suferit un infarct în timp ce se afla încarcerat la Secţia externă din localitatea Vânjuleţ a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, unde ispăşea în regim deschis pedeapsa cu închisoarea de trei ani şi patru luni, în dosarul "Transferurilor".

Astfel, fostul acţionar al FC Dinamo şi Universitatea Craiova a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin, după care a fost transferat la Spitalul Municipal Timişoara.

Pe de altă parte, în urmă cu nouă zile, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a judecat şi a admis cererea de eliberare condiţionată depusă, în 4 noiembrie, de Gigi Neţoiu.

Cererea admisă de Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost a treia depusă de Neţoiu în ultimele luni, celelalte două nefiind admise.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, în martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Cristi Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos - trei ani şi opt luni, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, Jean Pădureanu - trei ani şi patru luni şi Gheorghe Popescu - trei ani, o lună şi zece zile.

În detenţie se mai află fraţii Becali, Cristi Borcea şi Mihai Stoica. Ultimul dintre aceştia are şi el şansa să fie eliberat în perioada următoare. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite