Dorin Goian, fundaş Glasgow Rangers: „Am Crăciun cu Celtic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Goian i-a convins pe scoţienii de la Rangers după numai o jumătate de an să-i mărească salariul
Dorin Goian i-a convins pe scoţienii de la Rangers după numai o jumătate de an să-i mărească salariul

Fostul stelist joacă de Sărbători trei partide în campionatul Scoţiei, în perioada în care toată lumea obişnuieşte să petreacă. Pe 28 decembrie va evolua chiar în derby-ul cu rivalii din Glasgow.

Internaţionalul român, care se află în mijlocul negocierilor cu scoţienii pentru majorarea salariului, nu va putea ajunge la Suceava de sărbători, aşa cum obişnuia în fiecare an. De Sărbători, unul dintre cei mai importanţi elevi ai lui Victor Piţurcă la echipa naţională va fi ocupat serios de tot: va juca în derby-ul Scoţiei, Celtic - Rangers, chiar între Crăciun şi Anul Nou.

„Adevărul": Impresarul tău negociază majorarea salariului. S-a ajuns la un rezultat?

Dorin Goian: Sincer, ştiu doar că se poartă tratative, dar n-am fost anunţat că trebuie să semnez deja ceva. Am un contract pe trei sezoane, până în 2014, când voi avea 34 de ani.

Cum este viaţa ta în Scoţia? Te-ai acomodat cu limba?

Recunosc, este destul de greu cu accentul. Când doi scoţieni vorbesc între ei, nu înţeleg ce spun. Le-am spus colegilor mei ca, atunci când discută cu mine, să vorbească rar şi nuanţat, ca să pricep şi eu. Eu ştiu engleza, dar accentul lor este dificil.

Te-ai obişnuit să conduci pe partea stângă?

Acum e mai bine, dar când am venit aici şi mi-au dat o maşină de la club, după ce am ieşit pe poarta clubului, am băgat-o în parapet. Am zgâriat toată partea stângă. Noroc că era asigurată, a reparat-o firma.

De Sărbători, în Scoţia, vor fi programate trei etape de campionat. Va fi ceva inedit pentru tine?

Sigur că da. Păi, va fi pentru prima dată când nu voi face Sărbătorile la Suceava. În Bucovina, Crăciunul este cel mai frumos, de la zăpadă până la toate obiceiurile zonei. Ne adunăm toate neamurile, ne vizităm între noi. Din păcate, acesta este singurul inconevenient din Scoţia, că trebuie să joc în această perioadă. Nu mai spun că pe 28 decembrie avem programat chiar derby-ul cu Celtic.

Familia ta se simte bine acolo?

Da. Soţia, Nadia, se acomodează şi ea cu accentul scoţienilor, iar fetiţa Maya (n.r - 5 ani) merge la grădiniţă. Cel mic, Nectarie (n.r. - 2 ani), stă acasă. Am închiriat o casă într-un cartier liniştit, iar vecinii sunt grozavi. Când m-am mutat, ca gest de bun-venit, vecinii au venit la mine cu vin, cu prăjituri... 

Programul lui Rangers

- 24 decembrie St. Mirren - Rangers, 14.45
- 28 decembrie  Celtic - Rangers, 21.45
- 2 ianuarie Rangers- Motherwell, 17.00

1 milion de euro este salariul pe care speră să-l obţină Goian de la Rangers, unde, în prezent este plătit cu 800.000 de euro anual.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite