Dorin Giurgiuca, unul dintre cei mai mari jucători de tenis de masă din toate timpurile, a murit la 67 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea campionului de tenis de masă Dorin Giurgiuca este tulburătoare şi merită să fie cunoscută de toţi iubitorii sportului cu mingea de celuloid din România. Acesta a murit la vârsta de 67 de ani din cauza unei ciroze hepatice.

Dorin Giurgiuca a fost, potrivit specialiştilor, unul dintre cei mai mari jucători de tenis de masă din istorie. Acest mare sportiv a inventat chiar şi un procedeu de lovire a mingii numit topspin, procedeu care a fost importat rapid de alţi mari jucători de profil din lume. Giurgiuca s-a mai remarcat de-a lungul vieţii datorită copiilor talentaţi pe care i-a descoperit şi format. În toată perioada regimului comunist, fostul mare campion a fost un presonaj refractar, care a contestat cu vehemenţă sistemul opresiv al lui Ceauşescu. În ciuda atitudinii ostile faţă de Ceauşescu, Giurgiuca nu a avut de suferit, deoarece era unul dintre campionii care aducea glorie României.

Cele mai importante performanţe din cariera lui Dorin Giurgiuca:
- campion naţional în fiecare an al carierei sale, din 1961-1978, în diferite probe
- campion european de juniori în 1962
- medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 1967
- medaliat cu argint la Campionatul European din 1968
- de 5 ori câştigător al Cupei Campionilor Europeni

Întreaga poveste a marelui campion Dorin Giurgiuca o puteţi regăsi pe blogul www.ovidiublag.ro.

Vestea morţii lui Giurgiuca a fost primită cu regret de alţi foşti mari jucători de tenis de masă din România: „Aseară a murit unul dintre cei mai mari jucători ai României din tenisul de masă, Dorin Giurgiuca! Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris fosta campioană europeană la tenis de masă, Otilia Bădescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite