Dominantă! Simona Halep nu pierde timpul cu Kudermetova, se califică uşor în optimi la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (29 de ani/ 2 WTA) îşi continuă drumul spre al treilea trofeu de Grand Slam al carierei, în urma unei victorii fără emoţii, 6-1, 6-3 cu Veronika Kudermetova, în turul al treilea de la Australian Open,

După ce i-a trecut glonţul pe la ureche în runda precedentă, unde a fost nevoită să revină de la 2-5 în setul decisiv al meciului cu Ajla Tomljanovici, vineri dimineaţa, Simona Halep a avut o evoluţie perfectă într-o partidă în care şi-a surclasat de multe ori adversara.  

Veronika Kudermetova (23 de ani/ 36 WTA) spunea înaintea meciului că va trebui să servească foarte bine, pentru a avea o şansă împotriva Simonei. Doar că Halep i-a citit foarte bine serviciul rusoaicei şi a pus o presiune constantă pe acesta. De altfel, cu excepţia game-uui de debut, Simona a avut mingi de break de fiecare dată când a fost la primire. 

Simona a intrat mai greu în meci, a pierdut primul game la 15 şi s-a văzut condusă pe propriul serviciu cu 30-0. DIn acest moment însă, sportiva din Constanţa nu şi-a mai asumat riscuri inutile şi, pe fondul greşelilor neforţate ale adversarei, Kudermetova a adunat 38 la finalul meciului, a luat următoarele 6 game-uri la rând.

În debutul setului secund, rusoaica a mai redus din erorile neprovocate şi a reuşit să echilibreze oarecum disputa. Chiar dacă au fost 4 break-uri, câte două de fiecare parte, în primele 6 game-uri, Simona a fost tot timpul în control, a luat ultimele 4 game-uri şi a închis meciul după 1 oră şi 18 minute.

Simona Halep va evolua în turul următor cu învingătoarea din meciul Iga Swiatek (Polonia), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15 - Fiona Ferro (Franţa), locul 46 WTA.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA. Pentru optimi, premiul este de 320.000 de dolari australieni (204.000 de euro) şi 240 de puncte WTA.

Citeşte şi

Halep, prima reacţie după victoria cu Kudermetova! Ce spune despre o eventuală reîntâlnire cu Swiatek

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite